ЗМІ: Засновника Telegram Дурова затримали в аеропорту Парижа

ЗМІ: Засновника Telegram Дурова затримали в аеропорту Парижа

У паризькому аеропорту затримали 39-річного засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова.

Про це повідомив французький канал TF1.

Жандарми заарештували Дурова, коли ввечері 24 він вийшов зі свого приватного літака, його супроводжували охоронець і жінка. Кажуть, летів з Азербайджану. 

Поліція має ордер на обшук засновник Telegram. За даними слідчих, відсутність модерації, співпраці з правоохоронними органами та інструментів, які пропонує Telegram (наприклад, одноразовий номер), робить його співучасником торгівлі наркотиками, злочинів проти дітей і шахрайства. 

Ордер почав діяти щойно він опинився на території країни. Слідчі Національного управління по боротьбі з шахрайством при митному департаменті вже взяли Дурова під варту. 25 серпня йому можуть висунути обвинувачення у низці злочинів, зокрема, щодо тероризму, наркотиків, співучасті у злочинах, шахрайстві, відмиванні грошей, отримання крадених речей, кримінальний контент з дітьми.

Павло Дуров опиниться в слідчому ізоляторі, це точно, — заявив слідчий у коментарі TF1. 

Джерело ЗМІ наголосило, що на своїй платформі Дуров дозволив вчинити «незліченну кількість правопорушень і злочинів», щодо яких він не зробив нічого, аби пом’якшити їх чи співпрацювати з правоохоронцями. 

Протягом багатьох років це стало платформою №1 для організованої злочинності, — зауважив слідчий.

Нагадаємо, Москва не збирається відмовлятись від наступу на Донеччині, щоб зупинити ЗСУ в Курській області - ISW

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next