На напрямку Глибоке-Липці ворог використовує штурмові групи як «приманку» - військові

На напрямку Глибоке-Липці ворог використовує штурмові групи як «приманку» - військові

На Харківщині тактика штурмів РФ залежить від місцевості. Наприклад, на напрямку Глибоке-Липці росіяни застосовують тактику приманки — посилають штурмові групи і відстежують, як українці наносять по них вогневе ураження.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОТУ «Харків» полковник Віталій Саранцев, відповідаючи на питання, як у росіян відбуваються штурми.

У нас є як відкрита місцевість, так і міська забудова. І тактика у різних локаціях дещо відрізняється. Наприклад, на напрямку Глибоке-Липці противник подекуди застосовує таку тактику, яка, як на мене, є досить примітивною і разом з тим доволі таки ресурсозатратною. Тобто, вони висилають групи людей наперед, які здійснюють штурмові дії і водночас вони слугують такою собі приманкою, - зазначив він.

Саранцев пояснив, що так противник відстежує, як українці наносять їм вогневе ураження, і таким чином цими штурмовими групами намагається вивідати українську систему вогню і, відповідно, потім по ній відпрацювати. Такі штурми можуть поновлюватися по кілька разів упродовж бою - тобто, окупант не шкодує людей.

І можна сказати, що при цьому противник намагається зберігати техніку і артилерійське озброєння, яке він у основному застосовує з території РФ. На нашій території він в основному облаштовує позиції для мінометів, а також позиції для важкої броньованої техніки, яку їм вдається заводити під прикриттям лісосмуг. Це більше район населеного пункту Стариця - там, де можна робити скритне переміщення цього типу озброєння, - додав речник.

Він заявив, що з іншого боку, у місті росіяни застосовують малі штурмові групи, які заходять із різних боків, намагаючись атакувати Сили оборони, і просуваються до певної визначеної точки.

Там вони збираються у такий невеликий ударний кулак — до 10 осіб, і... намагаються просуватися далі. Так чи інакше, противник намагається розвивати свої навички, застосовувати нові прийоми. Тим не менше, йому це не допомагає. Ми стійко стоїмо на позиціях і ефективно наносимо йому вогневе ураження, знищуємо як живу силу, так і озброєння та військову техніку, - запевнив Саранцев.

За його словами, противник постійно змінює свою тактику.

Нагадаємо, Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео) Окупанти обстріляли українських військових під Горлівкою: є поранені (відео)
Поблизу Горлівки увечері 17 квітня та вночі на 18 квітня російські війська використовували гранатомети та стрілецьку зброю проти ЗСУ.
ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії ЗСУ оцінили здатність українських підрозділів протистояти вторгненню Росії
Командувач Об'єднаних сил ЗС України Сергій Наєв повідомив, що щотижня українські військові проходять тренування і навчання. Зокрема такі навчання зараз відбуваються на полігонах Херсонщини.
Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР» Військовослужбовця засудили до 6 років в'язниці: він передава дані ЗСУ бойовикам «ДНР»
До того ж, український військовослужбовець придбав, носив і зберігав за місцем проживання вогнепальну зброю та бойові припаси без дозволу.
Loading...
Load next