Євросоюз підготував для України 700 тисяч снарядів з обіцяного мільйона

Євросоюз підготував для України 700 тисяч снарядів з обіцяного мільйона

Європейський союз підготував для України 700 тисяч артилерійських снарядів з обіцяного мільйона. Промисловість продовжує набирати обертів. 

Про це заявив голова дипломатії Європейського союзу Жозеп Боррель перед зустрічі з міністрами оборони країн ЄС.

Ми зараз на рівні приблизно 700 тисячі снарядів 155-мм калібру. Ми ще не на цільовому показнику, але Захід нарощує можливості, - сказав він.

Боррель наголосив, що промисловість країн Європейського союзу ще нарощує потужність, тому виробництво боєприпасів продовжується.

Я хочу наполягати на тому, що ми будемо підтримувати Україну, ми передбачаємо можливість націлювання на території Росії, - додав дипломат.

При цьому Боррель заявив, що Європейський союз не хоче вступати у війну з Росією, а лише допомогти Україні у боротьбі з російською агресією.

Боррель наголосив, що відправлення військові інструкторів в Україну не стоїть на порядку денному. За його словами, йде обговорення створення координаційного центру в Україні.

Крім того, дипломат повідомив, що буде збільшено кількість українських військових, які навчаються в ЄС. До цього підготували вже 60 тисяч військових.

Нагадаємо, У Сумах локалізували пожежу: є загиблі і постраждалі

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next