У Полтавській області підлітки-гвалтівники відбулися штрафом: Лубінець вимагає розслідування

У Полтавській області підлітки-гвалтівники відбулися штрафом: Лубінець вимагає розслідування

В Полтавській області підлітки побили та вчинили сексуальне насильство над неповнолітнім хлопцем. Правоохоронці лише виписали штраф у 850 гривень їхнім батькам.

Про це повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

З соцмереж мені стало відомо, що у селі Котельва троє юнаків знущалися з 12-річного хлопця. Його побили та вчинили сексуальне насильство, - повідомив Лубінець.

Омбудсмен зазначив, що щойно він про це дізнався, його представник у Полтавській області Владислав Носенко спільно з начальником Полтавської Районної військової адміністрації Дмитром Романовим виїхали на місце і поспілкувалися з головою територіальної громади, керівником служби у справах дітей і керівником місцевої поліції.

За словами Лубінця, його команда встановила, що зі слів представників органів місцевої влади та правоохоронних органів подія сталася ще в середині червня цього року.

Він зазначив, що правоохоронні органи про даний факт дізналися лише 5 серпня і не розпочали досудового розслідування, а склали адміністративні протоколи на батьків двох хлопців.

Батьки відбулися штрафом 850 грн! Третього хлопця на той час навіть не намагались встановити... З яких це пір факти сексуального насильства над дітьми не розслідуються правоохоронними органами в межах кримінального провадження?, - наголосив омбудсмен.

Лубінець підкреслив, що відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань були внесені лише тоді, коли ця подія набула суспільного розголосу.

Терміново підготував лист до керівництва Національної поліції з вимогою провести службове розслідування та притягнути винних до відповідальності, - зазначив він.

Нагадаємо, У Харкові оголосили день жалоби

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Дитина була сама вдома: на Харківщині затримали 60-річного педофіла, який зґвалтував 13-річну дівчинку (фото) Дитина була сама вдома: на Харківщині затримали 60-річного педофіла, який зґвалтував 13-річну дівчинку (фото)
Харківська поліція затримала 60-річного чоловіка, який ще у квітні зґвалтував немовнолітню дівчину, їй всьо лише 13 років. Педофіл скористався відсутністю батьків дівчини вдома та увірвався до неї.
На Дніпропетровщині вчитель на випускному зґвалтував школярку На Дніпропетровщині вчитель на випускному зґвалтував школярку
Поліцейські порекомендували постраждалій "зіграти весілля" із вчителем-гвалтівником.
Loading...
Load next