Зеленський попросив Трюдо вплинути на партнерів у питанні дозволів на використання далекобійної зброї

Зеленський попросив Трюдо вплинути на партнерів у питанні дозволів на використання далекобійної зброї

Президент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з Прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо закликав його посилити адвокацію серед партнерів щодо надання Україні дозволу для ударів по військових об’єктах на території Росії.

Про це повідомив глава Української держави.

Закликав Прем’єр-міністра Канади посилити адвокацію серед партнерів щодо надання Україні дозволу та відповідних засобів для ударів по військових об’єктах на території країни-агресора, - зазначив Зеленський.

Також Президент України поінформував Трюдо про рятувальну операцію після російського обстрілу Полтави. Прем’єр-міністр Канади висловив співчуття родинам загиблих і всьому українському народові.

Обговорили продовження оборонної співпраці між Україною та Канадою. Розповів про поточні потреби наших Сил оборони, серед яких додаткові системи ППО та броньована техніка. Окремо зупинилися на спільній роботі в межах коаліції дронів та на реалізації двосторонньої безпекової угоди, підписаної 24 лютого поточного року, - зауважив глава Української держави.

Наприкінці, за його словами, співрозмовники обговорили підготовку тематичної конференції за пунктом Формули миру «Звільнення полонених та депортованих осіб», що має відбутися в Канаді.

Нагадаємо, Кудрицький заявив, що рішення про звільнення з "Укренерго" не повʼязане з питанням захищеності підстанцій

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео) Під Києвом стріляли в автомобіль першого помічника Зеленського: поранений водій (відео)
Перший помічник Володимира Зеленського - Сергій Шефір живий. Він перебуває у нормальному стані, оскільки кулі його не зачепили, однак внаслідок стрілянини постраждав водій автівки.
Loading...
Load next