Молдовські банки остаточно припинили переказ грошей із Росії

Молдовські банки остаточно припинили переказ грошей із Росії

Усі молдовські банки, які надавали доступ до російської системи грошових переказів "Золота Корона", єдиного способу переказу грошей між Молдовою і Росією, оголосили про припинення співпраці з ним.

Про це повідомляє портал BIRN.

Молдовські банки Comertbank, Fincombank, Eurocreditbank і Energbank не надали пояснень рішенню припинити співпрацю з "Золотою Короною", яке набуло чинності з п'ятниці, 6 вересня.

Але цей крок відбувся після того, як США наклали санкції проти Росії, зокрема "Центру фінансових технологій", який і розробив систему "Золота Корона".

Ці банки оцінили ризики і вирішили, що настав час діяти саме таким чином, а не під впливом молдовського уряду, який завжди вагався щодо запровадження санкцій проти Росії, – сказав BIRN В'ячеслав Іоніца, економічний експерт з кишинівського аналітичного центру IDIS Viitorul.

Іоніца застеріг, що це рішення створить великі проблеми для молдован у Росії, які надсилають гроші додому. За його оцінками, близько 70% грошових переказів, відправлених додому з Росії, проходять через банківську систему.

Нагадаємо, Умєров у межах "Рамштайну" провів зустріч з міністрами оборони скандинавських та балтійських країн

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото) Скандальний суддя Чаус повернувся в Україну: виявили в одному із сіл на Вінничині (фото)
Суддю Чауса викрили на отриманні 150 тисяч доларів хабаря. Кошти виявили у двох скляних банках, одну з яких він закопував у дворі власного будинку.
Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото) Росіянин розікрав 2,6 млн грн на ремонті доріг Київщини (фото)
Правоохоронці вручили підозру підряднику, який привласнив 2,6 мільйони гривень із бюджету на капітальному ремонті доріг Київщини.
Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму Україна заарештувала 12 російських літаків, які літали до окупованого Криму
Російські літаки "долітались" до Криму. Український суд за клопотанням прокуратури АР Криму та міста Севастополя арештував 12 літаків російського авіаперевізника який здійснював польоти до закритого Україною пункту пропуску "Сімферополь-авіа".
Loading...
Load next