Українські дрони дозволяють вражати військові об’єкти РФ на відстані до 1800 кілометрів - Буданов

Українські дрони дозволяють вражати військові об’єкти РФ на відстані до 1800 кілометрів - Буданов

Безпілотні системи, над розвитком яких працюють кращі фахівці, зокрема представники Головного управління розвідки Міністерства оборони України, вже дозволяють вражати військові об’єкти Росії на відстані до 1800 км.

Про це повідомив начальник ГУР Кирило Буданов з нагоди Дня воєнної розвідки України.

Цього року завдяки успішним діям воєнних розвідників, ми довели світу – Чорне море не належить Росії. Змусили ворога перекидати свій флот на "безпечну" відстань, покидати морські рубежі, які вони давно вважали своїми. Однак це – лише ілюзія контролю. Адже, розв’язавши широкомасштабну агресію проти України, безпечного місця для окупаційної армії РФ та похідних від неї структур – тепер не існує. Покарання може бути відкладене, але ніколи не скасоване, – заявив Буданов.

За словами начальника ГУР, безпілотні системи, над розвитком яких зараз працюють кращі фахівці, зокрема представники Головного управління розвідки, вже дозволяють вражати російські військові об’єкти на відстані до 1800 км.

Військові аеродроми, які є джерелом постійної загрози для українських міст, здригаються від повітряних атак. Вся інфраструктура Росії, що працює на війну, зазнає і буде зазнавати втрат. Адже замість захищати своє, Росія обрала хибний шлях неспровокованої війни і нападу на землі суверенної держави, - наголосив Буданов.

Він нагадав, що упродовж року кіберфахівці ГУР провели десятки успішних операцій, здобувши для України цінні відомості, проникли в бази даних РФ, знайшли слабкі місця у зв’язку, і це не єдине джерело інформації щодо діяльності військово-політичного командування Росії, які наразі є в розпорядженні української воєнної розвідки.

Побудована на страху та жорстокості російська державність має термін придатності. Тому розширення мережі лояльних прибічників, як і диверсії в глибокому тилу – тривають, – заявив Буданов.

За його словами, підрозділи активних дій ГУР на постійній основі залучені до виконання складних бойових задач як на лінії, так і за лінією розмежування. Бійці-розвідники відбивають атаки ворога, забезпечують евакуацію поранених, звільняють оборонців і цивільних із російської неволі, повертають громадян України додому з держав, де відбуваються бойові дії.

Нагадаємо, Шмигаль: Росія готує наступні масовані удари по енергосистемі — є розвіддані

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян Глава української воєнної розвідки попередив про "справжнє пекло" для росіян
Він також додав, що одним із важливих завдань української воєнної розвідки є організація партизанського руху в тилу противника.
Loading...
Load next