У Польщі повінь забрала життя вже другої людини, триває евакуація

У Польщі повінь забрала життя вже другої людини, триває евакуація

Повінь, від якої потерпає захід Польщі, забрала життя вже двох людей.

Другу жертву виявили у потоці води у місті Бельсько-Бяла Сілезького воєводства Польщі, передає Rmf24.pl

Як зазначає видання, чоловіка без ознак насильницької смерті виявлено у потоці води, поліція зʼясовує обставини трагічної події.

Ситуація на півдні Польщі, зокрема в Нижносілезькому та Опольському воєводствах, дуже складна.

Повінь затопила багато населених пунктів, деякі з яких, наприклад Стронє Шльонске, де проживають 600 людей, залишаються відрізаними від світу. У цьому населеному пункті разом із місцевими жителями перебувають 50 солдатів військ тероборони країни, які прибули туди на допомогу.

У населеному пункті Глухолази велика вода зірвала тимчасовий міст, погіршуючи ситуацію з евакуацією місцевого населення. Проте зараз ситуація в цьому населеному пункті стабілізується, місцева влада закликає надати питну воду, засоби гігієни і знезараження.

У деяких населених пунктах гміни Клодзко влада попереджає про другу хвилю повені, яка має бути на один метр вищою за попередню.

Міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш повідомив, що у Клодзькій Долині, зокрема населеному пункті Стронє Шльонське, триває евакуація місцевого населення. До евакуації залучені військові гелікоптери Black Hawk, оскільки евакуація суходолом вже неможлива.

Задіяні всі сили і засоби, включаючи рятувальників, поліцію та армію. Для евакуації людей із Клодзької Долини, Стронє Шльонське задіяно гелікоптери. Інший спосіб евакуації зараз неможливий, оскільки затоплені мости, прорвано дамби, - повідомив міністр.

Він додав, що в ці райони прямують чергові військові для ліквідації наслідків негоди.

Раніше він заявляв, що в готовності до рятувальних операцій на півдні країни перебувають до чотирьох тисяч військових.

За розпорядженням міністра внутрішніх справ країни, із кількох регіонів півночі країни, де ситуація є стабільною, в райони стихійного лиха вирушили великі групи рятувальників.

У зоні стихійного лиха перебувають члени польського уряду, зокрема премʼєр Дональд Туск, віцепрем'єр Владислав Косіняк-Камиш, глава МВС Томаш Сємоняк, міністр інфраструктури Даріуш Клімчак.

Напередодні, прямуючи до зони стихійного лиха, в автокатастрофу потрапив керівник польської поліції Марек Боронь. Він потрапив до лікарні, його життю не загрожує небезпека.

Нагадаємо, Кабмін прогнозує збільшення зарплат українців

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку Обвалення ліфта з українцями в Польщі: деталі нещасного випадку
У польському місті Лодзь внаслідок обриву ліфта двоє українців впали з 15 поверху. На місце події прибули медики, які евакуювали постраждалих українців і госпіталізували їх до лікарні.
Loading...
Load next