Окупаційна влада у Криму затвердила вирок у 17 років ув’язнення незрячому політв’язню

Окупаційна влада у Криму затвердила вирок у 17 років ув’язнення незрячому політв’язню

Окупаційна влада у Криму затвердила вирок у 17 років ув’язнення незрячому політв’язню Олександру Сізікову.

Про це повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Окупанти вивезли у невідомому напрямку політв'язня Олександра Сізікова, який має інвалідність першої групи за зором. Також йому залишили в силі вирок у 17 років ув'язнення. Нагадаю, 7 липня 2020 року у Криму пройшли масові обшуки, в результаті яких затримали сім осіб, шістьох із них відправили до СІЗО. Олександра Сізікова, який повністю втратив зір після ДТП, помістили під домашній арешт, ‒ заявив Лубінець.

Згідно з постановою уряду РФ про медичний огляд підозрюваних та перелік важких захворювань, що перешкоджають утриманню під вартою, хвороби, що супроводжуються повною сліпотою, входять до такого списку. Навіть за російським законодавством Олександр Сізіков має бути звільнений від відбування цього покарання.

Однак Сізіков визнаний таким, який може відбувати покарання у виправній установі. Дії російських силовиків проти особи з інвалідністю порушують основоположні права людини, зокрема право на справедливий суд і захист.

Закликаю міжнародну спільноту посилити тиск на Росію з вимогою негайного звільнення Олександра Сізікова, а також усіх незаконно утримуваних українців на ТОТ Криму та РФ, ‒ додав Лубінець.

Нагадаємо, В Одесі затримано російського агента, який шпигував за штурмовою бригадою «Лють»

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото) Збільшення окупантів: Росія продовжує переміщувати свої бойові літаки до Криму (фото)
Російська Федерація й надалі продовжує збільшувати свою військову силу поблизу українсько-російських кордонів. Зокрема збільшується кількість авіації, яка була помічена у Криму та поблизу України.
Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму Росія розпочала відведення своїх військ з території окупованого Криму
Російська Федерація розпочала повернення своїх військ з Криму, військові справді почали роз'їжджатись на свої місця постійної дислокації. Напередодні міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив про закінчення навчань російських військових.
Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС Одне порушення на Донбасі, без втрат - штаб ООС
Бойовики відкривали вогонь біля Пісків. Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.
Loading...
Load next