Норвегія спрямує $23,5 млн для інвестицій в Україну

Норвегія спрямує $23,5 млн для інвестицій в Україну

Уряд Норвегії дозволив Норвезькому інвестиційному фонду для країн, що розвиваються (Norfund), інвестувати в Україну 250 мільйонів норвезьких крон (23,5 мільйона доларів). Капітал, наданий Norfund, дозволить знизити ризики для компаній, які інвестують в Україну, зокрема норвезьких.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Зазначається, що фінансування буде виділено в межах Програми підтримки Нансена для України. Уряд також планує продовжити цю ініціативу в наступні роки.

Очільниця Мінекономіки Юлія Свириденко зауважила, що залучення приватного капіталу є вкрай необхідним для підтримки проєктів відбудови та відновлення.

Я дякую Уряду Норвегії за це рішення, яке не тільки відкриває шлях для інвестицій Norfund, а й підтримує зусилля Міністерства економіки в реалізації загальної стратегії із залучення державних і приватних інвестицій обсягом до 40 млрд євро у співпраці з міжнародними фінансовими організаціями та агенціями розвитку, — додала Свириденко.

Фонд Norfund надає інвестиції в акціонерний капітал, що пов'язано з вищими ризиками, ніж позики та гарантії, які пропонують агенції розвитку та багатосторонні банки. Як інвестиційний фонд, Norfund також працює над створенням робочих місць та підтримкою "зеленого" переходу шляхом інвестування в компанії, що сприяють сталому розвитку.

Як повідомила міністерка міжнародного розвитку Норвегії Анне Беате Крістіансен Твіннерейм, Norfund має досвід роботи на ринках з високими ризиками, тому стане важливим інструментом для залучення інвестицій приватного сектору в проєкти відновлення. Зокрема, це також допоможе зменшити розрив між нагальними потребами України у відбудові та обсягами доступного фінансування.

Нагадаємо, Під час обшуків лише готівкою знайшли майже $6 млн: на Хмельниччині ДБР викрило керівницю МСЕК та її сина

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next