СБУ затримала ворожу інформаторку, яка «зливала» локації Сил оборони у Харкові

СБУ затримала ворожу інформаторку, яка «зливала» локації Сил оборони у Харкові

Служба безпеки затримала у Харкові ще одну ворожу поплічницю, яка діяла в інтересах держави-агресора. Зловмисниця «зливала» в один із Телеграм-каналів локації Сил оборони.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Насамперед мова йде про місця зосередження та маршрути руху українських захисників, а також місця їх тимчасового перебування.

Як встановило розслідування, фігуранткою є 44-річна місцева жителька, яка працює у сфері громадського транспорту.

Під час виконання службових обов'язків жінка приховано фіксувала час та місця, де перебували військовослужбовці окремих підрозділів Збройних Сил України.

У режимі онлайн вона готувала текстові повідомлення із зазначенням локацій Сил оборони. Потім зловмисниця публікувала закриті відомості у Телеграм-каналі, який російські спецслужби використовували для збирання розвідданих про дислокацію підрозділів ЗСУ.

Співробітники Служби безпеки задокументували підривну діяльність фігурантки і затримали її у власному помешканні. У затриманої вилучено мобільний телефон із доказами злочинів.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення та розташування ЗСУ за можливості їх ідентифікації на місцевості).

Зловмисниця перебуває під вартою без права внесення застави. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, Голові МСЕК з Хмельницького обрали запобіжний захід

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією СБУ проводить масштабні антитерористичні навчання поблизу кордону із Росією
Від сьогодні, 14 квітня, Служба безпеки України розпочинає масштабні антитерористичні навчання на Харківщині, поблизу українсько-російського кордону.
Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності Через російську агресію, СБУ перевала усі свої підрозділи в режим підвищеної готовності
Співробітників Служби безпеки України перевели у режим підвищеної готовності в усіх областях України. Таке рішення зумовлене агресією Російської Федерації на Сході країни.
На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото) На Луганщині бойовики обстріляли співробітників СБУ (фото)
Бойовики обстріляли оперативно-слідчу групу СБУ на Луганщині, вони використовували заборонені міномети. Усі члени оперативно-слідчої групи СБУ залишилися в живих.
Loading...
Load next