Єврокомісія розпочала прескринінг законодавства у сфері енергетики

Єврокомісія розпочала прескринінг законодавства у сфері енергетики

7 жовтня у Брюсселі стартував перший прескринінг у сфері енергетики, що є підготовкою до переговорів України щодо євроінтеграції.

Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Під час прескринінгу українська сторона представила проєкти законодавчих актів щодо ВДЕ, Інтеграційного пакета у сфері електроенергії, посилення незалежності НКРЕКП, а також у сфері енергоефективності.    

Україна наголосила на важливості офіційного скринінгу, який визначить шлях подальшого переговорного процесу. Водночас метою прескринінгу є пріорітетизація сфер, де сторони можуть досягти прогресу ще до початку двосторонньої частини переговорів, а також спільна оцінка проєктів законодавчих актів, які наразі розробляє Міненерго, на відповідність європейському законодавству.

Представники Єврокомісії своєю чергою наголосили, що серед пріоритетів у контексті як енергетичної політики ЄС, так і розширення загалом будуть такі напрями, як доступність енергії, що досягається шляхом створення сильного внутрішнього енергетичного ринку; сталість енергетичної сфери в рамках реалізації Європейського зеленого курсу та досягнення кліматичної нейтральності; а також безпека постачання, що включає готовність до ризиків, зимових періодів та ядерну безпеку.

За підсумками зустрічі сторони погодили алгоритм подальших консультацій з аналізу українського законодавства. 

Нагадаємо, Magna розробила камери, які дозволяють автомобілям бачити в темряві

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next