У Франківську засудили студента – адміністратора viber-групи, який писав про місця видачі повісток

У Франківську засудили студента – адміністратора viber-групи, який писав про місця видачі повісток

В Івано-Франківську засудили студента, який створив групу у viber, де повідомляв про місця видачі повісток. Таким чином він допомагав військовозобов’язаним чоловікам уникати мобілізації. Йдеться про уродженця селища Великий Бичків Закарпатської області, який наразі проживає в Івано-Франківську. Обвинувачений – студент денної форми навчання Івано-Франківського професійного будівельного ліцею, без попередніх судимостей.

Про це стало відомо з вироку Івано-Франківського міського суду.

Як йдеться у матеріалах справи, у лютому 2023 року він створив у месенджері Viber інформаційну групу з назвою "Повістки Снятин Косів р-н". Там чоловік розміщував актуальні дані про вручення повісток працівниками центрів комплектування та соціальної підтримки та таким чином допомагав військовозобов’язаним уникати мобілізації.

З метою приховування своєї протиправної діяльності закрив у налаштуваннях групи контактні дані (номери) всіх учасників групи, в тому числі і свої. При цьому визначив суперадміном групи особисто себе (користувач з ніком Адмін). Крім того, здійснив її налаштування таким чином, щоб користувачі самостійно надсилали інформацію у вигляді текстових, фото, аудіо та відео повідомлень із зазначенням місця, часу та адреси, де військовослужбовцями відповідних підрозділів ЗСУ та інших збройних формувань проводяться мобілізаційні заходи на території Коломийського та Косівського району, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 1 по 14 лютого 2024 року у viber-групі розмістили 15 таких повідомлень з адресами.

У суді студент свою вину визнав.

Суд ухвалив визнати чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 114-1 КК України та призначити покарання – 5 років позбавлення волі.

Однак суд звільнив студента від основного покарання, встановивши іспитовий термін 2 роки. Відтак франківець має періодично з’являтися у суд, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, не виїжджати за межі України без погодження.

Нагадаємо, Перевага Гарріс над Трампом скоротилася у соцопитуваннях

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Прихована зйомка у душовій гуртожитку КПІ: студента, який встановив камеру, звільнили від покарання, а справу — закрили Прихована зйомка у душовій гуртожитку КПІ: студента, який встановив камеру, звільнили від покарання, а справу — закрили
Солом'янський райсуд Києва звільнив від кримінальної відповідальності студента, який встановив у душовій кімнаті гуртожитку №7 Київського політехнічного інституту приховану камеру та знімав дівчат.
Loading...
Load next