Велика Британія може відправити своїх військових на захід України, щоб ті готували новобранців — Sunday Times

Велика Британія може відправити своїх військових на захід України, щоб ті готували новобранців — Sunday Times

У Великій Британії розглядають можливість відправити в Україну своїх військових інструкторів, які готуватимуть українських новобранців у «віддалених» місцях, перш ніж ті вирушать на фронт.

Про це пише Sunday Times із посиланням на неназвані британські та українські джерела.

Згідно з обговореннями, невеликі групи британських військових інструкторів можуть вирушити на захід України. За словами одного зі співрозмовників видання, це було б «дешевше для нас і краще для них», адже допомогло б розв'язати логістичні проблеми, пов'язані з відправленням українських військових на британські бази.

Ми могли б провести [навчання] там швидше, і це було б дуже далеко від лінії фронту, у відокремлених місцях, тому ризик був би набагато нижчим, — сказало джерело.

Тим часом співрозмовник в українських військових колах сказав, що перенесення навчань в Україну стане «потужним військово-політичним сигналом» для інших країн і для росії. Це також, мовляв, означатиме розгортання військової інфраструктури НАТО на території України та стане «потужним фактором стримування».

Водночас британські солдати, навчаючи українців, також перейматимуть у них бойові навички та зможуть випробувати новітню зброю.

Нагадаємо, Напад Росії на Україну: від початку доби відбулося більше 90 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині Підозрюваного у вбивстві військовослужбовця знайшли мертвим на Миколаївщині
На Миколаївщині поблизу Очакова знайшли тіло військовослужбовця, якого підозрюють у вбивстві іншого військового, якого застрелили зранку 23 квітня.
Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня Суд залишив екс-депутата Семенченка під вартою ще до 24 травня
Печерський районний суд Києва залишив під вартою колишнього народного депутата Семена Семенченка до 24 травня. Його підозрюють у створенні незаконного збройного формування - приватної військової компанії.
Loading...
Load next