Естонія планує купувати в України ракети дальньої дії

Естонія планує купувати в України ракети дальньої дії

Естонія розглядає можливість закупівлі оборонної продукції з України, зокрема ракет дальньої дії.

Про це повідомив міністр оборони Естонії Ханно Певкур, передає ERR.

За його словами, така співпраця могла б допомогти Україні збільшити виробництво. Втім, як наголосив голова українського Центру нових геополітичних досліджень Михайло Самусь, через воєнний стан в Україні діє заборона на експорт.

Нам зараз все потрібно на фронті. Тож важко собі уявити, що якийсь залишок боєприпасів вирушить замість фронту до Естонії чи іншої країни. Це нереально. Можливо, що за допомогою інвестицій уряду Естонії та за участю українських фахівців, але вже на території Естонії, це можливо. Тобто створюється спільне підприємство, яке вироблятиме цю продукцію саме для естонської армії, – зазначив він.

Заборона на експорт не стане на заваді, якщо країни прийдуть до взаємної домовленості, а така співпраця була б корисною як для Естонії, так і для України.

Якщо ми отримаємо згоду від уряду України, то, звичайно, це можна робити. Потрібно тут розуміти, що це можна зробити тільки так, що якщо ми купуємо, то Україна отримує більше грошей. І вони зможуть більше виготовляти для їхньої армії, – додав міністр.

За словами Певкура, якщо Естонія і Україна все ж таки дійдуть угоди в цьому питанні, то Естонія закуповуватиме лише те, що дійсно необхідно для країни.

Ракети дальньої дії – це, звичайно, цікаво для нас. Там різних варіантів багато. Звичайно, в деталях ми не можемо говорити, але насамперед ми подивимося на системи, які можуть впливати на супротивника на великій дальності, – наголосив Певкур.

Наступного тижня Певкур зустрінеться з міністром оборони України у Брюсселі, а найближчими тижнями також відвідає Україну.

Нагадаємо, Росія за тиждень випустила по Україні близько 900 КАБів та понад 40 ракет

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною Росія перекидає свої ракетні комплекси "Іскандер" до кордону з Україною
У Воронезькій області, яка межує з Україною, помітили колону з оперативно-тактичними ракетними комплексами "Іскандер".
Loading...
Load next