Італія продовжила надзвичайний стан до 15 жовтня

Італія продовжила надзвичайний стан до 15 жовтня
В країні продовжили дію такого режиму, який спричинив COVID-19. Наразі надзвичайний стан сенат Італії продовжив до 15 жовтня.

В країні продовжили дію такого режиму, який спричинив COVID-19.

Наразі надзвичайний стан сенат Італії продовжив до 15 жовтня.

За словами прем’єр-міністр Джузеппе Конте рішення щодо продовження стану необхідне задля безпеки громадян, адже вірус продовжує поширюватись країною.

"Продовження неминуче, це не авторитаризм, це робить нашу країну безпечнішою", - він зазначив.

Опозиційні партії пояснюють, що таке рішення буде оскаржуватися. Минулого тижня лідер "Ліги" Маттео Сальвіні заявив, що надзвичайної ситуації в області охорони здоров'я немає, назвавши ворогом того, хто захоче продовжити надзвичайний стан.

До речі, уряд Італії оголосив це на початку січня, щоб впоратися з кризою коронавірусу. Термін його дії завершувався в кінці цього місяця. 

 Також держава була виключена з більшості списків заборон на поїздки по всьому світу після того, як рівень зараження в країні пішов на спад, хоч і є однією із найбільш постраждалих європейських держав від епідемії коронавірусу. 

За весь час пандемії, в європейській країні на COVID-19 захворіло 246 тисяч осіб, одужало - 199 тисяч, летальних випадків - понад 35 тисяч.

Нагадаємо, що Велика Британія неочікувано ввела карантин. Тим часом Велика Британія без попередження ввела обов’язковий двотижневу самоізоляцію для всіх авіапасажирів, які прибувають з Іспанії.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
За добу понад 8 тисяч випадків: кількість хворих в Україні після свят знову збільшується За добу понад 8 тисяч випадків: кількість хворих в Україні після свят знову збільшується
За останню добу, 6 травня, в Україні виявили 8 404 нових хворих на COVID-19. Загалом кількість виявлених випадків інфікування коронавірусом з початку пандемії зросла до 2 105 428 осіб.
В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19 В Україні за минулу добу зафіксовано понад 14 тисяч нових випадків COVID-19
91,1 % госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня - невакциновані та не мали жодної дози антиковідної вакцини.
Loading...
Load next