Ляшко повідомив про другу хвилю COVID-19 в Україні

Ляшко повідомив про другу хвилю COVID-19 в Україні
Європу вже охоплює невтішний сценарій розвитку коронавірусної ситуації: починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.Укра

Європу вже охоплює невтішний сценарій розвитку коронавірусної ситуації: починається зростання випадків коронавірусної хвороби у Німеччині, Швейцарії, значно зростає кількість випадків в Іспанії.

Україна не є винятком, і на території нашої держави прогнозують складний епідеміологічний стан. Про це на своєму брифінгу 4 серпня, у вівторок, повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко.

Також він додав, що наразі система охорони здоров’я з лікарнями справляється з навантаженням, але може бути спалах кількості заражень.

"Тому міністром охорони здоров’я підготовлено доручення обласним державним адміністраціям (з тим, щоб): підготувати ліжковий фонд до можливого збільшення грипу і коронавірусної хвороби, поєднання цих інфекцій. Ми повинні бути готові. Ми повинні підвести кисень до ліжок у відведеному ліжковому фонді, ми повинні забезпечити вірусними препаратами, засобами індивідуального захисту. Ми повинні підготуватися, поки в нас є час", - зазначає Віктор Ляшко.

Окрім цього, варто наголосити, що за даними МОЗ, 1 серпня Україна за кількістю захворювань коронавірусною хворобою займала 34 місце у світі та 8 в Європі, за смертністю від COVID-19 – 38 в цілому та 15 в Європі.

На цей момент, динаміка поширення коронавірусу в Україні показує "жовтий" сценарій – і у МОЗ передбачають такий прогноз наслідків епідемії: близько 400 тисяч випадків інфікування і близько 4 тисяч летальних випадків.

Нагадаємо, що Львівська лікарня швидкої допомоги витратила найбільше фінансів на боротьбу з COVID-19. Станом на 3 серпня Львівському регіону виділили 271 млн гривень. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
ВІЛ/СНІД: історія появи, застереження та рекомендації. Ситуація в Україні ВІЛ/СНІД: історія появи, застереження та рекомендації. Ситуація в Україні
1 грудня з 1988 року відзначається як Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
У Львові визначили медзаклади, які прийматимуть вагітних із коронавірусом
Львівських породіль з підозрою чи підтвердженим COVID-19 прийматимуть у пологовому №1 на вулиці Мечникова, 8. Там для хворих на коронавірус жінок при надії передбачено 50 ліжок.
Loading...
Load next