У Львові відзначають тиждень грудного вигодовування

У Львові відзначають тиждень грудного вигодовування
Грудне молоко повністю покриває поживні потреби немовляти впродовж перших 6 місяців життя, далі радять раціон дитини урізноманітнювати.

Грудне молоко повністю покриває поживні потреби немовляти впродовж перших 6 місяців життя, далі радять раціон дитини урізноманітнювати. У перші години свого народження немовля прикладають до материних грудей. З молоком матусі дитинча отримує не лише поживні речовини та вітаміни, а й антитіла – захист від хвороб. Олександра вигодувала двох і третю дитину вирішила, що у такий спосіб годуватиме до тих пір, доки буде молоко.

"Я вигодовую грудьми, тому це надзвичайно корисно і діти набирають вагу. В кашках є багато корисного, але мамиме молоко підходить набагато краще дитині", - розповіла мама Олександра Геращенко.

На важливості грудного вигодовування наголошують і медики. Лікарня на Пилипа Орлика вважається дружньою до дітей, у палатах тут пропагують спільне перебування матерів з малечою, а всі маніпуляції та огляди фахівців відбуваються за їхньої присутності. Експерти додають: цінність грудного вигодовування ще й у тому, що між матір’ю і дитиною налагоджується тісний контакт на все життя.

Головна координаторка з грудного вигодовування Львівської міської дитячої лікарні Лариса Григоренко пояснила: "Це зазвичай їжа найкорисливіша, завжди тепла, завжди під рукою, дитинка отримує правильний вміст білків, жирів, вуглеводів, які вона потребує на свій день життя, для мами це профілактика онкозахворювань, для кожної жінки це легший післяпологовий період".

Грудне молоко повністю покриваєпоживні потреби немовляти впродовж перших шести місяців життя, далі радять раціон дитини збільшувати та урізноманітнювати. Також грудне вигодовування забезпечує високий рівень захисту малечі від інфекційних захворювань, а ще може дати імунітет дитині від таких небезпечних хвороб як астма та діабет.

"Молоко кожної матері є адаптованим власне до її дитини. Діти, які вигодоуються материнським молоком, завжди є здоровіші, в них гармонійніший розвиток, вони в подальшому мають кращий розвиток нервової системи", - вона додає.

Коли грудне молоко не рекомендується чи протипоказане - це велика рідкість.

"Це або якась важка інфекційна патологія зі сторони матері, вроджені вади чи хірургічна патологія чи хвороби з обміну речовин зі сторони дитини, можуть бути труднощі, такі як лактозна непереносимість, але ми з ними даємо раду", - сказала Олена Ткач.

Додамо, щороку з 1 по 7 серпня світ відзначає тиждень підтримки грудного вигодовування.  Таку дату обрали не випадково, адже у цей час у 1990-му році 32 країни світу прийняли декларацію про захист, заохочення і підтримку грудного вигодовування.

https://www.youtube.com/watch?v=_JF8l7C53Sg&feature=youtu.be&fbclid=IwAR...

Нагадаємо, що у Львові визначили медзаклади, які прийматимуть вагітних із коронавірусом. Львівських породіль з підозрою чи підтвердженим COVID-19 прийматимуть у пологовому №1 на вулиці Мечникова, 8.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Дві пандемії, які страшно поєднувати між собою. Як вберегтися людям від COVID-19, які є ВІЛ-інфікованими? Дві пандемії, які страшно поєднувати між собою. Як вберегтися людям від COVID-19, які є ВІЛ-інфікованими?
Незалежно від того, чи має людина ВІЛ, важливо дотримуватися карантинних обмежень під час пандемії COVID-19.
Loading...
Load next