Орден Святого Пантелеймона у номінації «Найкращий медичний працівник» здобув львівський фельдшер Андрій Голод

Орден Святого Пантелеймона у номінації «Найкращий медичний працівник» здобув львівський фельдшер Андрій Голод
Громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя започаткували ще у 2017 році. З цього часу вже 3 рік поспіль нагороджують найкращих медиків України Орденом Святого Пантелеймона.

Громадську відзнаку за професіоналізм та милосердя започаткували ще у 2017 році. З цього часу вже 3 рік поспіль нагороджують найкращих медиків України Орденом Святого Пантелеймона. І в цьогорічній номінації «Найкращий медичний працівник» переміг наш львівський фельдшер екстреної медичної допомоги Андрій Голод.

Власне, медик зазначив: "Я коли здав на вищу категорію, то думав, що вже все досягнув фельдшером. А виявляється, що ще є стимул. Я бажаю іншим, щоб вони також старалися, перемагали й були нагороджені також. Для мене це було, звичайно, несподівано. Тим більше, після вручення ще треба було після щось сказати, а я зовсім не готовий".

Сам Андрій розповідає, що хоча і отримав таку відзнаку, та, насправді вважає, що її гідний абсолютно кожен медпрацівник.

Він сказав: "Чи я вважаю себе найкращим? Напевно ні, бо я впевнений, що є не гірші за мене фахівці. Я просто дякую, що відмітили мою скромну працю".

А позаду у фельдшера вже 22 роки роботи в екстреній медицині. За час, який він працює, медик допоміг тисячам, і не одному пацієнту врятував життя.

"Є такі зміни, де треба так добре попотіти: і ДТП, і поїзд може когось переїхати, і падіння з висоти буває, інсульти, шокові стани, різноманітні кровотечі", - додає Андрій Голод.

І попри те, що робота нелегка і часом уривається терпець, він все одно її не покидає і добре виконує свій професійний обов'язок. Відзначають це і його колеги.

"Ми з моїм фельдшером працюємо вже понад 15 років разом. Я йду на роботу з радістю, бо я знаю, у мене та наших хворих все буде добре, тому що Андрій є і виконавчий, і професіонал. Деколи на виклику нам навіть не потрібно між собою приймати якісь рішення, бо ми вже знаємо, що треба робити", - розповіла Оксана Журавчак, лікар невідкладних станів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Лікар швидкої допомоги Борис Мішкевич додав: "На нього завжди можна покластися. Він розуміє з пів слова".

Свою роботу Андрій Голод вважає другим домом, а колеги для нього стали рідними.

"Це вже як родина. Розумієте? Тому що п’яту частина життя ми проводимо разом", - пояснив він.

Андрій поділився з нами, що часом після складних, морально напружених чергувань, щоб відпочити та розвантажити голову, доглядає за квітами. І вдома вже має великий квітник.

Фахівець ствердив: "Ти дивишся і на смерті, і на різні важкі невиліковні хвороби. Вже, принципі, за всі роки, виробився якийсь такий певний щит. Але все одно, моментами, воно задіває".

І попри складні непередбачувані ситуації та напружений графік, медик завжди готовий рятувати життя.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Львівські фахівці рекомендують перевірити стан організму після свят Львівські фахівці рекомендують перевірити стан організму після свят
Перевірити стан організму після свят радять фахівці львівської лабораторії. Надлишок алкоголю, важкої та жирної їжі могли спровокувати загострення хронічних захворювань або спричинити нові проблеми для організму.
Канада скасувала карантин для щеплених вакциною CoronaVac Канада скасувала карантин для щеплених вакциною CoronaVac
Щеплені китайською COVID-вакциною Sinovac (CoronaVac) зможуть подорожувати до Канади без обов’язкового карантину.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Loading...
Load next