У Львові помер чоловік, якому пересадили підшлункову залозу і нирку

У Львові помер чоловік, якому пересадили підшлункову залозу і нирку
Як повідомили у лікарні швидкої допомоги, усі ці дні медики буквально жили з пацієнтом у реанімації.

Як повідомили у лікарні швидкої допомоги, усі ці дні медики буквально жили з пацієнтом у реанімації. Цілодобовий супровід, медикаменти, контроль іноземних колег - ескулапи намагалися робили все від них залежне.

І тривалий час стан чоловіка був стабільним, донорські органи починали працювати. Але потім показники стрімко погіршилися, судини затромбувалися і ані операція, ані подальша реанімація не допомогли.

Додамо, це була перша в Україні операція з пересадки підшлункової залози. Виконали її уночі, 7 серпня, у Львівській лікарні швидкої допомоги.

38-річний чоловік потрапив до лікарні з розривом аневризми судин головного мозку, стан був несумісним з життям. Рідні підписали дозвіл на донорство. Підшлункову отримав 45-річний львів'янин, який з дитинства хворів на цукровий діабет, а останні кілька років ще й на ниркову недостатність.

До речі, трансплантація підшлункової залози – це одна із найскладніших операцій з пересадження органів. Світова статистика говорить, що кожен третій пацієнт після такого втручання не виживає. 

Нагадаємо, що у Львівській обласній лікарні видалили пухлину щитоподібної залози, яка важила понад кілограм. Панні Анна звернулася до лікарів через незначні болі шиї та голови.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Коронавірус в Україні: за добу виявили 7 866 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 7 866 нових випадків захворювання
В Україні впродовж доби виявили 7 866 випадків інфікування коронавірусом, зокрема, захворіли 667 дітей та 175 медпрацівників.
Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому Контузія від вибуху: симптоми і перша допомога потерпілому
Жителі міст, в яких ведуться бойові дії, можуть отримати контузію від вибухової хвилі.
Loading...
Load next