Львівщина повертається до антирекордів захворюваності на коронавірус

Львівщина повертається до антирекордів захворюваності на коронавірус
Практично заповнені профільні медзаклади та знову невтішна статистика.

Практично заповнені профільні медзаклади та знову невтішна статистика. Медики інфекційної лікарні кажуть: нові хворі, які потребують госпіталізації, з’являються кожного дня.

Лікарка-інфекціоніст Людмила Гринів пояснює: "З кожним днем пацієнтів все більше і більше. Їхній стан різний: від середньої важкості до вкрай важкого. У нас заповнені місця, де пацієнти знаходяться на стаціонарному лікуванні".

Суттєвих  вікових чи клінічних змін немає. Як і раніше, обачними та сумлінними в дотриманні правил особистого захисту слід бути усім, наголошує медик.

"У всіх пацієнтів не може клінічно однаково протікати захворювання. Люди молодшого віку, звичайно, легші за симптомами. І знову ж, старші хворі мають хронічну патологію, яка активізується під час коронавірусу", - додає вона.

Та як і у будь-якій ситуації, тут бувають винятки, наголошує Людмила Гринів.

В обласному штабі ТЕБ і НС кажуть: ситуація з COVID-19 в області залишається стабільно складною.

Керівник обласного штабу з ліквідації НС Андрій Васько запевнює: "Кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, щоденно є стабільно високою, що призводить до значних труднощів з наданням медичної допомоги хворим. Все важчі й важчі пацієнти поступають в стаціонари на лікування".

Пояснюють це значним збільшення інфікованих мешканців області та мутацією вірусу. І  фактом залишається одне: щодоби на Львівщині від коронавірусної інфекції помирає близько десяти пацієнтів із підтвердженим діагнозом, наголошує посадовець.

"Обласна адміністрація і обласний штаб протидії коронавірусу вкотре наголошує на необхідності дотримання карантинних обмежень, які визначені державою з метою того, щоб ми могли врятувати якомога більше життів", - зазначає він.

Додамо, минулої доби лабораторії провели 818 ПЛР-тестів, з яких 181 – позитивний. Загалом же на Львівщині коронавірусом інфікувалися 12 260 людей, 337 осіб померли, натомість 3342 пацієнти одужало. Зараз на стаціонарах лікується понад 1300 хворих. 102 людини перебуває у реанімації, 30 на ШВЛ.

https://www.youtube.com/watch?v=48HNybWqUoY

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
День краси у лікарні: у Західноукраїнському дитячому медцентрі організували доброчинну акцію День краси у лікарні: у Західноукраїнському дитячому медцентрі організували доброчинну акцію
Для матерів, чиї дітки тривалий час лікуються у Західноукраїнському дитячому медцентрі організували доброчинну акцію, під час якої їм робили зачіски та інші перукарські послуги
В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео) В Україні вже п'ять областей відповідають "помаранчевій" зоні карантину (відео)
До помаранчевої зони карантину потрапили Дніпропетровська, Донецька, Кіровоградська, Тернопільська та Черкаська області. Показники решти областей зараз відповідають жовтому рівню епіднебезпеки.
Loading...
Load next