Артрит: недоліковані вірусні чи бактеріальні інфекції можуть спровокувати виникнення хвороби (відео)

Артрит: недоліковані вірусні чи бактеріальні інфекції можуть спровокувати виникнення хвороби (відео)
Якщо колись артрит був притаманним для людей після 60 років, то сьогодні він значно помолодшав і хворіють навіть в 30-35 років. Недоліковані вірусні чи бактеріальні інфекції у молодому віці можуть спровокувати виникнення артриту в майбутньому.

Про те, який підступний артрит, добре знає львів’янка Ірина. Колись вона навіть подумати не могла, що стикнеться з такою недугою, адже по житті була активна і причин, які би могли зумовити хворобу, як таких не було. Проте в далекому 2016 році захворювання раптово проявилось і не дає спокою жінці до сьогодні.

Захворювання як таке в мене почалося раптово можна сказати ні звідки. Напередодні в мене не було ніяких як казав лікар навантажень таких особливо і ніби інфекційного як такого захворювання не було, але як потім виявилося, що воно напевно все-таки спрацювало те, що в дитинстві до класу 8 я часто хворіла ангінами, такими гнійними ангінами, - розповіла львів'янка Ірина.

Хвороба швидко прогресувала і навіть попри лікування завдала чимало неприємностей.

За цей час мені вже довелося перенести 3 операції на суглобах. Настільки пішов активний перебіг шо мені стопи, гомілково-ступневі суглоби викривило так, шо я не могла ходити зовсім. Фактично вони у внутрішню сторону так викривились і ну якось дякувати Богові мене до такого дуже хорошого лікаря у 8 лікарні, лікар Яцкевич і він мене прооперував, - додала Ірина. 

Цю хворобу не так просто вилікувати, адже є чимало факторів, які можуть її загострювати. До прикладу, нинішня ситуація з коронавірусом лише погіршує ситуацію для таких пацієнтів.

Спеціалісти зазначають, що це захворювання сьогодні дуже помолодшало. Якщо колись воно було притаманне людям після 60 років, то сьогодні хворіють навіть в 30-35 років.

Захворювання проявляється з болями в суглобах при навантаженні, це в людей більш старшого віку. В молодих людей дуже часто після інфекції розвивається такий реактивний артрит. Суглоб припухає, червоніє, рухи обмежені, болючі і хворий ходить і не знає до кого звернутися  з тим, іде до невропатолога. А це повинен обстежувати ревматолог, спеціаліст, - повідомила лікарка-ревматолог 5-ої міської клінічної лікарні Лідія Михайлів. 

Особливо, наголошують лікарі, потрібно добре лікувати вірусні та бактеріальні інфекції ще змолоду. Адже якщо цього не робити, то згодом можуть виникнути серйозні ускладнення, як це було в пацієнтки Ірини.

Після любої вірусної інфекції, викликаної бактеріями, стрептококами, після укусу кліща розвиваються такі реактивні артрити. Коли в людей імунна система є не понижена, нормальна, то вона бореться з тим вірусом, а коли є ослаблена, тоді розвивається інша патологія кістково-суглобова в тому числі, - наголосила Лідія Михайлів.

Саме тому, щоб уникнути такого захворювання, насамперед потрібно підтримувати  свій імунітет.

На першому місці в профілактиці це є здоровий спосіб життя, систематичне фізичне навантаження, відвідування басейну, плавання, уникати важкої, тривалої праці, додаткового навантаження на суглоби, дотримання правильного  харчування, - додала лікарка-ревматолог 5-ої міської клінічної лікарні.

І не забувайте за профілактичні огляди у спеціалістів. Адже, в будь-якому випадку, чим швидше виявлять відхилення, тим якісніше і швидше буде лікування.

 

Читайте також
Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео) Хвороба 21 століття: принципи харчування та способу життя при ГЕРХ (відео)
ГЕРХ, тобто гастроезофагеальна рефлюксну хворобу сьогодні називають хворобою XXI століття. Його виникнення пов’язують з неправильним харчуванням, переїданням та стресами.
Не могла їсти 4 роки: Львівські медики сформували 6-річній дівчинці штучний стравохід (відео) Не могла їсти 4 роки: Львівські медики сформували 6-річній дівчинці штучний стравохід (відео)
. Дитина не могла навіть ковтнути слину, після того, як 4 роки тому випила мийний засіб і отримала опіки стравоходу. 
Алергія та астма: профілактика і лікування (відео) Алергія та астма: профілактика і лікування (відео)
Найпоширенішими симптомами алергії є чхання, закладеність носа, свербіж шкіри, сльозотеча, почервоніння, кашель. При неналежному лікуванні це може перерости в астму. 
Loading...
Load next