Кількість заражень COVID йде на спад, але показники летальних випадків високі - МОЗ

Кількість заражень COVID йде на спад, але показники летальних випадків високі - МОЗ

Кількість нових випадків COVID-19 в Україні йде на спад уже третій тиждень, але показники летальних випадків доволі високі. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я - головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

Наразі епідемічна ситуація з COVID, вона стабільна і контрольована. Майже три тижні поспіль ми спостерігаємо значне зменшення кількості нових випадків захворювання. Як вже було зазначено, що за минулий тиждень було зареєстровано майже 17 тис. випадків. Це на 26% менше, - повідомив Кузін.

Головний санлікар зазначив, що обсяги діагностики залишаються майже на такому ж самому рівні і майже на такому ж самому рівні, як були, і госпіталізації.

У середньому госпіталізуються на тиждень 4500-4300 пацієнтів з діагнозом COVID-19. Проте фактично декілька тижнів поспіль ми фіксуємо доволі високі показники летальних випадків, і за тиждень, який минув, ми зафіксували майже 200 летальних випадків. Тобто, нові випадки зменшуються, але саме летальні випадки залишаються майже на такому високому рівні, - зазначив Кузін.

Нагадаємо, що в ЄС схвалили COVID-вакцини для дітей віком від 6 місяців.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19 В Україні за добу зафіксовано 2 205 нових випадків інфікування COVID-19
За минулу добу, 1 червня, в Україні інфікування коронавірусною інфекцією зафіксували у 2 205 людей. Серед них – 104 дитини та 85 медпрацівників.
В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19 В Україні за добу виявили понад 4 тисячі нових випадків СOVID-19
В Україні минулої доби медики зареєстрували 4 606 випадків зараження коронавірусом.
Loading...
Load next