В Україні за 2020 рік зросла кількість небезпечних захворювань

В Україні за 2020 рік зросла кількість небезпечних захворювань
За даними Центру громадського здоров'я України за 8 місяців зафіксували більше випадків гострої інфекційної хвороби туляремії та кампіло бактеріального ентериту, який вразив майже на 20 людей більше

За даними Центру громадського здоров'я України за 8 місяців зафіксували більше випадків гострої інфекційної хвороби туляремії та кампіло бактеріального ентериту, який вразив майже на 20 людей більше в порівнянні з минулим роком, а саме 87 випадків.

"Хвороба реєструвалась на 4 адміністративних територіях: Дніпропетровська область – 56 випадків, Запорізька область – 28, м. Київ – 18, Вінницька область – 4. Серед захворілих 91,5% складають діти, що становить 1,3 на 100 тис. населення і вище на 16,9% порівняно з аналогічним періодом минулого року", - зазначається у повідомленні на сторінці у Фейсбук Центру громадського здоров’я України.

Водночас зниження захворюваності відмічається на сальмонельоз, шигельоз, ентерит, коліти, гастроентерити, харчові токсикоінфекції спричинені встановленими збудниками, ротавірусний ентерит, ентерит спричинені єрсинія ентероколіти, гострі кишкові інфекції, спричинені невстановленими збудниками, та неточно визначені харчові токсикоінфекції, лептоспіроз, дифтерію, кашлюк, менінгококову інфекцію, хворобу Лайма, вірусний менінгіт, кір, краснуху, гострі вірусні гепатити А, В, С, хронічні вірусні гепатити В, С, епідемічний паротит, інфекційний мононуклеоз, малярію, педикульоз і фтиріаз, коросту, гемофільну інфекцію.

На рівні минулого року залишились захворюваність на: черевний тиф, паратифи, правець, сказ, гарячку Західного Нілу.

А холеру, бруцельоз, орнітоз та поліомієліт цього року взагалі не виявляли. 

Нагадаємо, що львівські лікарі розповіли як надавати першу допомогу при кровотечах. Подряпини, порізи, колоті рани, відкриті переломи та інші травми можуть спричинити різні типи кровотеч.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
СБУ у Дніпрі викрила лікаря, який щодня робив до 30 підроблених COVID-сертифікатів (фото) СБУ у Дніпрі викрила лікаря, який щодня робив до 30 підроблених COVID-сертифікатів (фото)
Служба безпеки України заблокувала масштабну схему фальсифікації сертифікатів про вакцинацію від COVID -19 у Дніпрі.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 19 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 19 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
Високий рівень тестостерону викликає рак
Дослідження показали, що між рівнем тестостерону та раком шкіри є зв'язок. Вони наголошують на тому, що ще одному раку можна запобігти або вилікувати з використанням гормонів.
Loading...
Load next