Єдиний медзаклад в Україні, де приймають малечу з covid-19 працює у Львові (відео)

Єдиний медзаклад в Україні, де приймають малечу з covid-19 працює у Львові (відео)
Єдиний медзаклад на Львівщині, де нині приймають малечу з covid-19. Наразі тут перебуває 36 пацієнтів віком до 5 років.

Львівський ОХМАТДИТ – єдиний медзаклад на Львівщині, де нині приймають малечу з Ковідом. Тут для них облаштоване відділення на 120 місць. Наразі, кажуть у медзакладі, серед таких пацієнтів, як правило діти віком від кількох місяців до 5 років.  

У ковідному відділенні сьогодні нараховується 36 дітей. Більшість дітей є в стані середньої важкості: один 17-літній хлопчик який у важкому стані є киснезалежним. Він зараз знаходиться на кисневій підтримці, в нього є двобічна полісегментарна пневмонія та рдс 2 ступені, - розповіла завідувачка відділення реанімації та інтенсивної терапії Віра Приймакова.

Протокол лікування дітей та дорослих майже не відрізняється, кажуть медики, хіба що деякими медикаментами. А от клінічна картина Ковіду справді розбіжна. Малеча, за словами лікарів,  як правило не втрачає нюху чи смаку, натомість їм притаманна гарячка та порушення кишково-шлункового тракту. Та й переносять вони ковідну інфекцію дещо легше, аніж дорослі.

Більшість дорослих поступають вже у вкрай критичному стані. В дітей це розвивається не настільки стрімко, в них більше виражений інтоксикаційний синдром та мінімальні порушення - це може бути легке покашлювання чи однобічна пневмонія, але яка не дуже виражена, - додає Віра.

Фото: Коронавірус

Віра Приймакова пояснює: зрозуміти з перших проявів, що у дитини Ковід для батьків практично неможливо: 

Крім ковіду зараз є ще багато інших вірусних захворювань. Є дитячі інфекційні захворювання, які можуть початково мати такий самий перебіг, як і Ковід, на жаль.

Тож чи не єдиною порадою від медиків є спостереження за власним чадом та якщо є погіршення стану чи симптоми доволі затягуються - неодмінно звернутися в стаціонар. Нагадаємо, днями стартувала кампанія вакцинації дітей, яким раніше щеплення робили лише відповідно до певних показів. Зараз же навпаки – є  протипокази до щеплень, аналогічні до дорослих. 

Ми розпочали вакцинацію дітей вікової категорії 12-17 років. Відповідно до рекомендацій національних експертів з імунізації, вони рекомендували власне вакцинувати вже всіх дітей цієї категорії 12-17 років, але з основною вимогою - якщо дитина має рутинне профілактичне щеплення від інфекційних захворювань, - пояснила начальниця управління охорони здоров’я Львівської міськради Леся Кобецька.

Фото: медичні працівники

 

Безпосередньо перед щепленням дитину повинен оглянути сертифікований  на вакцинацію від ковіду лікар. Перед тим як йти вакцинуватися батьки з дитиною повинні піти до сімейного лікаря, який дасть довідку-підтвердження про наявність в дитини вікових рутинних щеплень, - доповнила медична директорка з материнства та дитинства 5-ї міської клінічної лікарні Ірина Полюга.

 Вакцинувати ж дітей можна у будь-якому пункті чи центрі щеплення, однак неодмінно у супроводі батьків чи опікунів.

Відео: ПравдаТут Львів

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19 В Україні зафіксовано 26870 нових випадків захворювань на Covid-19
За добу 28 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано понад 26 тисяч нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ У Києві червона зона: як перевірятимуть сертифікати вакцинації у ТРЦ
З понеділка, 1 листопада, низка областей України потрапили до червоної карантинної зони. Охоронці торгових центрів перевіряють у відвідувачів сертифікати вакцинації та Covid-тести.
Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених Таблетки від COVID-19: які результати американських вчених
У Сполучених Штатах Америки закінчилися випробування експериментальних противірусних таблеток Pfizer Inc проти коронавірусу. Препарат показав гарний результат і скоро його можна буде придбати в аптеках.
Loading...
Load next