У Львові виконали дві родинні трансплантації нирок

У Львові виконали дві родинні трансплантації нирок
Про це повідомили у прес службі лікарні на офіційній сторінці у Фейсбук.У лікарні швидкої медичної допомоги успішно прооперували 37-річну волинянку та 32-річну жительку Дрогобицького району.

Про це повідомили у прес службі лікарні на офіційній сторінці у Фейсбук.

У лікарні швидкої медичної допомоги успішно прооперували 37-річну волинянку та 32-річну жительку Дрогобицького району.

Одна із пацієнток – мешканка Волинської області, якій 37 років. Останні 25 років вона нездужає на цукровий діабет, який "зіпсував" нирки. 7 років жінка перебувала на гемодіалізі, який переносила погано і без операції довго б не протрималася.

Друга пацієнтка – 32-річна мешканка Дрогобицького району на Львівщині. Проблеми із нирками вона має 7 років, але протягом усього часу їй вдавалося обходитися без гемодіалізу. До лікарні швидкої медичної допомоги Львова жінка звернулася із критичними показниками, отож вибір був – або розпочинати замісну ниркову терапію, яка значно погіршила б якість життя молодої жінки, або проводити трансплантацію.

Саме тому терміново зважилися на хірургічне втручання.

Донорами для жінок стали їхні матері.

Після операцій обидві пацієнтки почуваються добре, а ново пересаджені органи почали працювати.

Цікаво, що окрім КНП ЛМР «Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова», родинну трансплантацію нирок проводить КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня». Трансплантація нирок проводиться фахівцями 2 відділень – нефрологічного та гемодіалізу та судинної хірургії.

Нагадаємо, що львівські лікарі розповіли як надавати першу допомогу при кровотечах. Подряпини, порізи, колоті рани, відкриті переломи та інші травми можуть спричинити різні типи кровотеч. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україні за минулу добу виявили понад 2 400 випадків COVID-19 В Україні за минулу добу виявили понад 2 400 випадків COVID-19
За добу 01 вересня 2021 року в Україні зафіксовано 2477 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 179 дітей та 36 медпрацівників.
БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика БІЛЬ У СПИНІ: причини, лікування, профілактика
Неприємні симптоми можуть виникати через сидячий спосіб життя, неправильно підібрану подушку чи матрац, носіння важкої сумки, високих підборів тощо
"Південноафриканський" штам коронавірусу вже у двох областях України
Максим Степанов повідомив, що у 2 регіонах виявили "південноафриканський" штам COVID-19. Британський штам вже зафіксували в усіх областях Українах.
Loading...
Load next