Фахівці Львова про психосоматику

Фахівці Львова про психосоматику
Як здоров'я може вплинути на психологічний стан, так і навпаки.

Як здоров'я може вплинути на психологічний стан, так і навпаки. І якщо це якимось чином проявляється у вигляді симптомів, спеціалісти говорять про психосоматику.

Як розповіла кореспондентці ПравдаТУТ Львів психологиня Ольга Швед, існує дуже багато теорій про психосоматичні залежності. Наприклад, коли у людини підвищений чи занижений тиск, то вона починає лікувати гіпертонічними або гіпотонічними препаратами.

"Насправді потрібно розібратися чому в людини звужуються судини. Можливо, вона чогось боїться", - додає фахівець.

Помилково вважати психосоматику навіюванням собі певних захворювань.

Якщо, наприклад, болить горло чи голова, але за аналізами та різними дослідженнями всі показники організму в нормі, тоді спеціалісти радять звернутися до психолога.

"Через небажання або страх виконати певну дію, можна викликати такі відхилення як зубний, головний біль або у животі чи кінцівках. Ці захворювання викликаються психічними налаштуваннями", - наголосила Ольга Швед.

Варто зазначити, що психосоматика може бути присутня в дітей.

Також вона може проявлятись не одразу після пережиття певних емоцій, а накопичуватися протягом життя. Якщо їх тримати в собі, то рано чи пізно вони самі виходять у вигляді неприємних симптомів.

Позбутись негативних емоцій можна у різні способи.

"Підійде будь-яка активність: заняття в спортзалі, покричати в лісі, швидка ходьба, поплакати тощо. Внаслідок цього, відбувається викид гормонів стресу тих негативних переживань", - пояснила психологиня Галина Іскра.

Тому не накопичуйте в собі негативні емоції, і якщо не вдається впоратись зі своїми переживаннями, не бійтеся звертатись по допомогу.

https://www.youtube.com/watch?v=N_eMYoFrfik

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні за добу підтвердили 1081 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні знову виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Львів закупить препарат для стимуляції дихання у передчасно народжених дітей
Сесія ЛМР затвердила програму, що забезпечить ліками «Куросурф». Вони призначені для терапії для мешканців Львівської МТГ на 2021 рік.
Loading...
Load next