Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні

Перша партія вакцини CoronaVac вже в Україні
Вчора ввечері, 25 березня, в аеропорту "Бориспіль" приземлився літак, який привіз в Україну першу партію китайської вакцини CoronaVac, виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.

На борту літака з Китаю прибуло 200 тисяч доз вакцини. Загалом у Sinovac Україна замовила 2 мільйони доз цієї вакцини. Однак, раніше повідомлялось, що перша партія вакцин Sinovac Biotech надійде у березні й очікувалася поставка 700 тисяч доз вакцини.

Про доставку китайської вакцини в Україну оголосила фармгрупа "Лекхім", гендиректорка компанії Тетяна Печаєва повідомила журналістам, що даними щодо ефективності CoronaVac "дуже багато спекулюють, однак у жодного виробника нині немає конкретних даних". Про це повідомило Суспільне.

" Тому що жодне клінічне дослідження ще не досягло останньої стадії, тому ті дані, які ми маємо, а ми ґрунтуємось на останніх даних з Туреччини, де цією вакциною вакцинувалося понад 12 мільйонів осіб, ефективність становить понад 83,5 ", — заявила Печаєва.

Однак перший крок для постачання китайської вакцини в країну вже зроблений,  проте адреса поставки вакцини нині невідома, тому CoronaVac поїде на склад “Лекхім”, де у температурному режимі та в інших необхідних для препарату умови буде знаходитися до підтвердження адреси.

Зазначимо, що літак із вакциною у Бориспільському аеропорту зустрічали представники компанії "Лекхім", головний санітарний лікар Віктор Ляшко, представники посольства Китайської Народної Республіки в Україні та представники Міністерства закордонних справ.

Додамо, що "CoronaVac" застосовується для захисту населення від пандемії в КНР, Бразилії, Мексиці, Чилі, Туреччині, Індонезії, Таїланді, Малайзії та інших країнах. Компанія Sinovac Biotech була заснована в 1999 році.

Читайте також
Україна без вакцини: Індія образилась і припинила постачання прерапату від Covid
Індійський виробник вакцини AstraZeneca вирішив уповільнити й може відкласти взагалі постачання препарату в Україну.
Україна уклала договір з Pfizer на поставку 10 мільйонів доз вакцини Україна уклала договір з Pfizer на поставку 10 мільйонів доз вакцини
Україна уклала договір з американською корпорацією Pfizer на постачання 10 мільйонів доз вакцини проти Covid.
Зеленський заявив, що до кінця року більшість українців повинні провакцинуватись Зеленський заявив, що до кінця року більшість українців повинні провакцинуватись
Президент України схвалив створення Національного плану вакцинації проти COVID-19, який передбачатиме вакцинацію більшості дорослого населення України до кінця 2021 року.
Loading...
Load next