В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу

В Україні планують створити власну вакцину від коронавірусу
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що в Україні планують створити власну вакцину від Covid. Однак, вона може бути значно дорожчою від тих, які наразі держава закупляє в іноземних компаній.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Степанов. 

" Сьогодні, коли в світі йде справжня війна за вакцини, коли уряди країн накладають заборони на експорт законтрактованих і проплачених нами партій вакцин, вихід один – почати виробляти свою ", – зазначив міністр.

Однак, Максим Степанов зазначив, що для того аби почати виготовляти вакцину українського виробництва потрібно внести зміни до законодавства і надати пріоритет при держзамовленні українським фармвиробникам.

" Вони готові вкладати в це кошти, але їм потрібні гарантії – що держава буде купувати саме в них, бо конкурувати з великими фармвиробниками по ціні вони не зможуть ", – пояснив Степанов.

Зокрема він розповів, що українська вакцина може бути значно дорожчою від іноземних, однак все ж таки це потрібно зробити. Адже це питання національної безпеки, бо наразі в Україні  виникли проблеми з поставками вакцини від закордонних виробників.

Проте, зазначимо, що 4 березня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розповів, що українська вакцина від коронавірусу може з'явитися не раніше ніж через 9-10 місяців.
 

Читайте також
В Україні відкриють понад 2 тисячі нових пунктів для вакцинації від COVID В Україні відкриють понад 2 тисячі нових пунктів для вакцинації від COVID
Від завтра, 28 квітня в Україні планують відкрити додатково ще 2127 пунктів для проведення вакцинації населення від коронавірусу.
Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid Степанов заявив, що в Україні не було випадків утилізації вакцини від Covid
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов запевнив, що з початку вакцинації від коронавірусу в Україні не було жодного випадку, коли б медики утилізували залишки вакцини.
Україна отримає 1 млн доз вакцини: у МОЗ назвали точні дати
Глобальна ініціатива з розподілу вакцин COVAX схвалила виділення вакцини. Вона буде поставлена траншами до кінця червня
Loading...
Load next