Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад

Степанов заявив, що епідемія коронавірусу в Україні йде на спад
Міністр охорони здоров'я, Максим Степанов заявив, що Україна витримала черговий стрибок зараження на Covid і наразі епідемія починає йти на спад.

Українська медична система витримала черговий стрибок захворюваності, поступово ситуація покращується. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міністр Максим Степанов.

"Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня. Зараз у багатьох регіонах ситуація стабілізується. Вже 10 днів ми спостерігаємо спад захворюваності по Україні. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих", - зазначив Степанов.

Зокрема декілька областей, таких як Івано-Франківська і Закарпатська, вже вийшли з "червоної" карантинної зони. Однак деякі регіони, такі як Київ, а також Хмельницька, Львівська та Полтавська області, продовжують перебувати у "червоній" зоні, адже ситуація там залишається "надскладною".

Міністр також зазначив, що саме завдяки чіткій стратегії МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії з мінімальними обмеженнями. Ефективність українського адаптивного карантину оцінили й у Європі, він був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією.

Нагадаємо, що в Україні чоловік чотири рази заразився коронавірусом. За словами лікарів неодноразове зараження харків'янина на коронавірус пояснюється його проблемами зі здоров'ям.

Читайте також
В Україні прогнозують новий спалах на COVID вже через три тижні після свят В Україні прогнозують новий спалах на COVID вже через три тижні після свят
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прогнозує нове зростання захворюваності на коронавірус COVID-19 приблизно через три або чотири тижні після Великодніх свят.
Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти Понад 10 тисяч інфікованих: коронавірус в Україні продовжує набирати оберти
За минулу добу в Україні захворіли на коронавірус 10 072 людини. Від ускладнень Covid-хвороби померло 307 українців.
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
Loading...
Load next