Британський штам коронавірусу заполонив усі області України

Британський штам коронавірусу заполонив усі області України
Головний санітарний лікар України, Віктор Ляшко заявив, що британський штам Covid вже підтвердили у всіх областях, а також почав активно почав поширюватись й південноафриканський.

"Британський" і "південноафриканський" – це більш агресивні віруси, які мають зменшений інкубаційний період: до 1 – 3 днів.

Про це повідомив Віктор Ляшко в інтерв'ю Радіо НВ.

"Ми бачимо по результатам захворюваності. Оскільки у британського штаму значно менший час інкубаційного періоду, і він значно швидше поширюється в організованих колективах. Зокрема його можна назвати домашнім штамом, бо якщо людина захворіла на нього, то і родина також хворіє. І це призводить до навантажень на систему охорони здоров’я, бо часто з сім'ями живуть і люди похилого віку", - повідомив санітарний лікар.

Зазначимо, що наразі "південноафриканський" штам виявили лише в одній області України - Полтавській. До речі, "британський" вірус ще більш заразніший і характеризується високим відсотком ускладнень і важким перебігом хвороби. Саме тому висока статистика смертності від COVID-19 в Україні теж пов’язана з поширенням цього штаму.

Нагадаємо, що міністерство охорони здоров'я оцінило готовність до введення Covid-паспортів в Україні. Зокрема також зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.

Читайте також
За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID За останню добу в Україні виявили понад 5 тисяч хворих на COVID
За минулу добу в Україні підтвердили зараження на коронавірусну інфекцію у 5062 українців. З них на Львівщині зафіксували 311 нових випадків захворювання на Covid.
COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою COVID в Україні: за добу 12 711 нових випадків та смертність й досі залишається високою
В Україні за минулу добу зареєстрували 12 711 випадків інфікування коронавірусною інфекцією. Зокрема від ускладнень хвороби померло 392 пацієнти.
За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID За останню добу в Україні підтвердили понад 14 тисяч нових інфікованих на COVID
Статистика захворюваності в Україні й досі висока. Так за минулу добу захворіли на коронавірус 14 984 людини, серед них 606 дітей та 276 медпрацівників.
Loading...
Load next