Скільки коштують різні вакцини від COVID-19

Скільки коштують різні вакцини від COVID-19
Найдорожчою вакциною від коронавірусу у світі є китайська Sinopharm. Вартість однієї дози складає від 70 до 77 доларів.

Про це повідомили у Телеграм-каналі "Коронавірус в цифрах".

На другому місці - препарат американської компанії Moderna. Його середня ціна коливається від 25 до 37 доларів за дозу. Остаточна ціна залежить від розміру партії.

Вакцина спільного виробництва компаній Pfizer і BioNTech коштує 16-19,5 доларів за дозу. Остаточна ціна залежить від термінів і обсягу постачань, а також від регіону.

Китайська вакцина Sinovac продається по 13,7-19,7 долара за дозу. Україна купує її по 18 доларів, Індонезія – 13,75 долара. 

Індійська вакцина від коронавірусу Covaxin на внутрішньому ринку продаватиметься по 3-10 доларів за дозу, а на зовнішньому – по 9-10 доларів.

А от за вакцину від англо-шведської фармкомпанії AstraZeneca можна придбати лише за 5 доларів.

Російський Спутник V оцінюють у 10 доларів за дозу.

Нагадаємо, за останню добу в Україні виявили 8 940 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Ще 367 пацієнтів померли.

 

Читайте також
У травні Україна отримає ще 2 млн доз вакцини від коронавірусу У травні Україна отримає ще 2 млн доз вакцини від коронавірусу
Очільник МОЗ Максим Степанов назвав терміни нових поставок вакцин від коронавірусу в Україну та прояснив ситуацію із закупівлею препаратів Sinovac і Astrazeneca.
США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство США передали Україні ще майже 1 млн доз вакцини Pfizer, — посольство
Уряд США передав Україні вакцини Pfizer проти COVID-19.
Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео) Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)
Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%.
Loading...
Load next