Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)

Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)
Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%.

З моменту першого щеплення від коронавірусу у Львівській області, яке зробили ще 25 лютого цього року імунізацію пройшло вже більше півмільйона мешканців. Попри те, що цифри здаються великими та на сьогодні цього замало. Якщо літо ми провели  у зеленій зоні, то осінь таку не обіцяють. Адже з приходом холодів показники захворюваності різко зростають. Відтак, лише за минулий тиждень вони погіршились у декілька разів.

Динаміка показників, які ми визначаємо, свідчать про те, що швидше за все, найближчим часом зелену зону будемо залишати. Очікуємо відповідне засідання державної комісії ТЕБ і НЕЗ, де буде розглядатись це питання. Відповідно, що певні регіони можливо будуть віднесені до іншого рівня епіднебезпеки, - сказав директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис. 

Якщо ще місяць тому за добу госпіталізовували від 10 пацієнтів, то зараз ця цифра вже збільшена в 4 рази. Виїзди швидких на підозри або вже з активними формами коронавірусу почастішали майже в 5 разів. Стаціонари знову заповнюються. Тому, медики наголошують, щоб не допустити критичної ситуації, з якої нещодавно вийшла Україна необхідна вакцинація.

Зараз вакцинують проти коронавірусу все доросле населення старше 18 років. На сьогодні вакцинують підлітків старше 12 років, тих, хто має супутнє хронічне захворювання, тих хто повернувся з-за кордону, - розповіла керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко.

Також підлітків, які планують виїжджати за кордон на спортивні або танцювальні змагання та на навчання в країни, які потребують наявності ковід-сертифікатів. Нагадаємо, що в Україні вакцинують чотирма вакцинами: Пфайзер, модерна, астре зенека та коронавак. Остання, зокрема, є найменш реактогенною, тобто має найменше побічних симптомів.

Першу дозу вакцин отримало 342 тисячі осіб. Це становить 17,1%, а повністю завершили курс вакцинації, тобто особи, які отримали 2 дози вакцини - 257 931, що становить практично 13% від дорослого населення, - повідомив Орест Чемерис. 

Останні дані свідчать про те, що 32.6% освітян двічі отримали щеплення. Це є ще замалий відсоток. Є звичайно окремі школи, які мають навіть 90%, ми можемо їх порахувати на пальцях двох рук, - зазначив директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска.

На випадок локдауну, через малий показник вакцинованих освітян, навчання знову може перейти в онлайн-форму. 

 

Читайте також
В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19 В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19
В Україні виявили 6 754 хворих і 105 смертей від COVID за минулу добу. Серед нових хворих 625 дітей і 125 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 12 тисяч нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за минулу добу виявили 12 тисяч нових випадків захворювання
Впродовж останньої доби в Україні зафіксували 11 996 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 1262, медпрацівників – 227).
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Loading...
Load next