До кінця 2021 року хочуть вакцинувати від COVID 70% українців

До кінця 2021 року хочуть вакцинувати від COVID 70% українців
Кабмін опублікував "Національний план вакцинопрофілактики гострої респіраторної хвороби COVID-19" згідно з яким цьогоріч українцям хочуть ввести 47,8 мільйонів доз вакцини.

Планується забезпечити до 31 грудня 2021 р. охоплення вакцинацією більшої частини дорослого населення для формування колективного імунітету до COVID-19. 

Відповідальними за виконання є Міністерство охорони здоров’я, Міністерство культури і інформаційної політики, Міністерство зовнішніх справ та місцева влада. 

Оскільки одній людині потрібно ввести дві дози препарату, йдеться про щеплення для майже 24 мільйонів українців.

Наразі, влада змогла домовитись лише про майже 22 мільйони доз вакцин різних компаній: Oxford/AstraZeneca, Novavax Inc, Pfizer/BioNTech та Sinovac Biotech Ltd. 

Нагадаємо, станом на сьогодні в Україні зроблено 477 833 щеплень: першу дозу вакцини отримала 477 831 особа, обидві дози – 5 осіб (із них 2 особи отримали першу дозу за кордоном).

Читайте також
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів У МОЗ заявили, що Україна готова до впровадження Covid-паспортів
Міністерство охорони здоров'я оцінили готовність України до введення паспортів вакцинації. Однак зазначили, що Україна готова до будь-якого розвитку подій.
В Україні зробили перші щеплення вакциною Pfizer/BioNTech (фото) В Україні зробили перші щеплення вакциною Pfizer/BioNTech (фото)
Сьогодні, 18 квітня, на Київщині щеплення проти COVID-19 почали робити вакциною Сomirnaty від компанії Pfizer-BioNTech.
Loading...
Load next