Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів

Авіація Нацгвардії врятувала життя пацієнтів, завдяки терміновому транспортуванню органів
Авіація Нацгвардії допомогла транспортувати до Києва органи донорки із Запоріжжя. Завдяки цьому медики врятують життя інших пацієнтів, в тому числі 11-річного хлопчика та жінки у якої виявили цироз печінки.

Авіація Національної гвардії та поліцейські посприяли терміновому транспортуванню донорських органів із Запоріжжя до Києва. Так, 11-річному хлопчикові пересадять нирку, а також печінку жінці, у якої діагностовано цироз.

Про рятувальну операцію повідомили у Telegram-каналі МВС України.

Зокрема у Запоріжжі внаслідок інсульту померла жінка, однак її родичі дозволили трансплантацію органів, завдяки яким вдасться врятувати три інших життя.

"Було прийнято рішення здійснити переліт літаком Нацгвардії  аби якнайшвидше транспортувати лікарів зі столиці до Запоріжжя. Там вони отримають донорські органи і повернуться до Києва. Коли операція з вилучення донорських органів буде завершена, відлік піде на години. Не можна втрачати час, адже на ці органи вже очікують реципієнти", – заявив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Завдяки дозволу та рішенню родичів, органи померлої жінки врятують життя трьом пацієнтам. Так у Запоріжжі буде здійснено трансплантацію нирки, а у Києві 11-ти річному хлопчикові пересадять нирку, а також трансплантують печінку жінки, у якої діагностовано цироз.

Читайте також
Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку Цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що цьогоріч в Україні планують провести 300 операцій із трансплантації кісткового мозку й додав, що з кожним роком ця цифра лише збільшуватиметься.
На дорогах Закарпаття автомобіль "швидкої" супроводжуватиме поліція На дорогах Закарпаття автомобіль "швидкої" супроводжуватиме поліція
Поліцейські Закарпаття разом із місцевими медиками проведуть експеримент: за автомобілем швидкої допомоги їхатиме авто патрульної поліції, цим самим правоохоронці фіксуватимуть порушників, котрі не звільняють дорогу автомобілям "швидкої".
В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування В Україні в 2 областях за минулу добу не зробили жодного COVID-вакцинування
В Україні за минулу добу, 22 травня, зробили 3 503 щеплень проти COVID-19: першу дозу вакцини отримали 1022 людини, а завершили вакцинацію (отримали другу дозу) — 2 481. Однак, у двох регіонах за минулу добу не провели жодного щеплення від коронавірусної інфекції.
Loading...
Load next