МОЗ розпочинає перевірки регіонів України щодо проведення COVID-вакцинації

МОЗ розпочинає перевірки регіонів України щодо проведення COVID-вакцинації
Представники міністерства охорони здоров'я вже з початку цього тижня, протягом 10-16 травня, здійснюватиме візити до регіонів із метою контролю кампанії вакцинації українського населення.

Перевірка регіонів щодо компанії вакцинації в Україні проводитимуть із метою не лише оцінити хід вакцинації, а й перевірити лікарів на доброчесність, повідомляють у Telegram-каналі "Коронавірус у регіонах" із посиланням на слова головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

"Із наступного тижня розпочинаються моніторингові візити в області України, метою яких є проаналізувати стан проведення вакцинальної кампанії проти коронавірусної хвороби. Оскільки досить часто зараз з’являються повідомлення або про відмову прийняття на щеплення без декларації, або про щеплення людей, які не передбачені дорожньою картою. Кожен конкретний випадок порушення алгоритмів... розглядатимуть у МОЗ", - заявив Ляшко.

Зокрема, як повідомляє Суспільне за даними Ляшка станом на 7 травня вакциною AstraZeneca Covishield прищепили 480,564 тисячі осіб, вакциною CoronaVac компанії Sinovac Biotech – 67,143 тисячі осіб, вакциною Pfizer – 48,774 тисячі осіб, препаратом AstraZeneca SKBio – 225,289 тисячі осіб.

Зазначимо, що вакцинація другими дозами препаратів розпочалась з учора, 9 травня для тих, хто з 18 квітня прищепився препаратом Pfizer, 11 травня для тих, хто вакцинувався CoronaVac із 13 квітня, і 19 травня для тих, хто вакцинувався AstraZeneca Covishield з 24 лютого.

Нагадаємо, що учора в Україну прибула чергова партія вакцини проти коронавірусу Sinovac. Літак з вакциною приземлився в аеропорту "Бориспіль".  Загалом Україна в рамках контракту із китайським виробником має отримати 1,913 млн доз цієї вакцини, з яких 1,215 млн вже отримала - 25 березня – 215 тисяч доз та 30 квітня – 500 тисяч.

Читайте також
Привілеї для вакцинованих: Україна врахує досвід Європи та Штатів під час нового локдауну Привілеї для вакцинованих: Україна врахує досвід Європи та Штатів під час нового локдауну
Це планують зробити за прикладом США та деяких європейських країн, де такі нововведення позитивно працюють та впливають на населення.
"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності "Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.
У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna У липні Україна отримає два мільйони доз вакцини Moderna
Вакцину Україні передадуть Сполучені Штати Америки через механізм постачання вакцинами COVAX.
Loading...
Load next