Новий штам коронавірусу Омікрон: уряд вводить ізоляцію при в'їзді громадян до України

Новий штам коронавірусу Омікрон: уряд вводить ізоляцію при в'їзді громадян до України
Наразі невідомо, чи викликає коронавірус штаму «Омікрон» більш тяжкий перебіг хвороби.

Кабінет Міністрів ухвалив рішення щодо запровадження обов'язкової ізоляції при в'їзді громадян в Україну. Це було прийнято через стрімке поширення небезпечного штаму коронавірусу Омікрон. Про це повідомляє Урядовий портал.

Як зазначають у міністерстві, українці, що перебували в країнах, де було виявлено коронавірус штаму Омікрон, повинні пройти самоізоляцію після повернення в Україну. 

Така вимога буде діяти для тих громадян, хто більше як 7 днів протягом останніх 14 днів перебували в таких країнах: 

  • Південно-Африканській Республіці,
  • Республіці Ботсвана,
  • Зімбабве,
  • Намібії,
  • Королівстві Лесото,
  • Королівстві Есватіні,
  • Республіці Мозамбік.

Як зазначив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, надалі перелік країн може бути розширений. 

Дослідження нового штаму тривають. Очікується, що більше інформації буде доступно найближчими тижнями. Вже зараз ми закликаємо наших громадян утриматися від поїздок до країн, де виявили новий штам, – зазначив Ляшко.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності "Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.
Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили понад 4600 нових випадків захворювання
За добу, 14 вересня, в Україні зафіксовано 4640 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. Серед них захворіло 531 дитина та 95 медпрацівників.
Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання Коронавірус в Україні: за добу виявили 6234 нових випадків захворювання
За минулу добу було виявлено 6234 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби - з них захворіло 689 дітей та 89 медпрацівників.
Loading...
Load next