В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ

В Україні для щеплення населення використали майже всю вакцину AstraZeneca – МОЗ
У пунктах щеплення станом на 12 травня майже закінчилась вакцина проти коронавірусу AstraZeneca, зарезервована для проведення першої дози щеплення українського населення.

Пункти щеплень в Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca – і індійську, і південнокорейську, – призначену для імунізації українців проти COVID-19 першою дозою, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я у Facebook.

"Станом на 12 травня 2021 року в пунктах щеплень по всій Україні використали майже всю вакцину AstraZeneca (Covishield та SKBio) проти COVID-19, призначену для імунізації першою дозою", - йдеться у повідомленні.

Зокрема зазначається, що 26 доз цієї вакцини  зарезервовано для введення другої дози тим пацієнтам, щеплення яких розпочалося з 24 лютого. Однак, вакцинація першою дозою в пунктах щеплень цих областей поновиться після отримання нової партії вакцини.

Зрештою щеплення українців першою дозою вакцини AstraZeneca закінчилась у: Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Полтавській, Рівненській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях та Києві.

Зазначимо, що наразі мобільні бригади які проводять вакцинацію, щеплять медиків, працівників медзакладів, літніх людей і персонал спеціалізованих інтернатів препаратами Sinovac (CoronaVac) і Pfizer (Comirnaty).

Нагадаємо, що за в Україні за минулу добу, 12 травня, підтвердили інфікування коронавірусом у 6 813 людей. Зокрема, захворіли 289 дітей та 160 медпрацівників.
 

Читайте також
В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca В Україну прибуде нова партія вакцини AstraZeneca
Завтра вранці, 23 квітня, в Україну літаком прибуде чергова партія вакцини від коронавірусу AstraZeneca.
В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19 В Україні вже 755 тисяч осіб отримали щеплення проти COVID-19
Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що від початку компанії вакцинації вже майже 755 тисяч українців щепились від коронавірусної інфекції.
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
Loading...
Load next