Україна планує отримати вакцину від США

Україна планує отримати вакцину від США
Послу України в США Оксані Маркаровій доручили звернутись до Білого дому для обговорення отримання вакцини від COVID-19.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, повідомляє видання "Європейська правда".

"Вчора я доручив послу у Вашингтоні звернутися до Білого дому... для предметного обговорення нашої взаємодії на цьому треку. Переконаний, що тут у нас все вдасться", - зазначив міністр.

Також до 60 мільйонів доз вакцини AstraZeneca, Байден пообіцяв до кінця червня надати додаткові 20 млн доз, що включатимуть також вакцини Moderna, Pfizer та Johnson & Johnson, які наразі застосовуються у США.  Це буде найбільшою допомогою з вакцинами, яку надавали будь-коли, пообіцяли в Білому домі. Уточнення про те, які країни зможуть отримати додаткові дози, не було.

"Америка ніколи не буде повністю захищена поки у світі лютує пандемія. Саме тому сьогодні я заявляю, що протягом наступних 6 тижнів ми відправимо 80 мільйонів доз вакцин до інших країн. Це правильний вчинок. Це розумний вчинок. Це сильний вчинок", - заявив президент США.

Нагадаємо, що нещодавно президент США у Білому домі оголосив про плани його адміністрації доставити 80 мільйонів доз вакцин в інші країни до кінця червня. Кулеба повідомив, що Україна вітає це рішення.  

Читайте також
COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео) COVID-вакцинація в Україні: вакцинованим українцям пропонують знижки на поїздки у таксі (відео)
Український уряд прагне збільшити темпи вакцинації від коронавірусу. Для цього українцям вже почали пропонувати низку заохочень та привілеїв, таких як квитки на футбольні матчі, безкоштовний проїзд у громадському транспорті чи 50% знижки на поїздки у одному із сервісів таксі, який працює у 27 містах України.
Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19 Німеччина надасть Україні 1,5 мільйони доз вакцин від COVID-19
Канцлер Німеччини Ангела Меркель пообіцяла, що допоможе Україні у боротьбі з коронавірусом. Яку саме вакцину і коли її отримає Україна політикиня наразі не повідомила.
Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer Довготривалі і важкі переговори, - Зеленський про додаткові 10 млн доз вакцини Pfizer
Україна уклала контракт із американською фармкомпанією Pfizer та отримає додатково 10 млн доз вакцини проти COVID-19. Загалом протягом року Україна має отримати 20 мільйонів доз цього препарату.
Loading...
Load next