Декілька країн готові визнати український паперовий COVID-сертифікат, - Кулеба

Декілька країн готові визнати український паперовий COVID-сертифікат, - Кулеба
Угорщина, Молдова, Грузія та Туреччина першими можуть почати визнавати українські паперові COVID-сертифікати про вакцинацію від коронавірусу.

Українські паперові сертифікати про вакцинацію проти коронавірусної інфекції наразі приймають вже у трьох країнах. Про це 5 червня повідомив в ефірі телеканал "1+1" міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє ТСН.

Цифровий COVID-сертифікат від липня буде синхронізований з сертифікатом Євросоюзу: його будуть визнавати органами влади країн Євросоюзу. Але ми не хочемо чекати аж до липня. Я розпочав роботу з деякими сусідніми країнами про визнання письмових сертифікатів. Ми зараз домовилися про це з Угорщиною, Молдовою, Грузією. Туреччина готова укладати таку угоду, - заявив міністр.

Глава Міністерства закордонних справ України зазначив, що затверджений 2020 року паперовий сертифікат про вакцинацію українців відповідає міжнародним стандартам.

Коли людина робить вакцинацію, то може попросити, щоб їй оформили цей документ. Процедуру цього сертифіката затвердили, - додав Дмитро Кулеба.

Зауважимо, що наразі для відвідування деяких країн, зокрема – Румунії, Франції, Греції та Іспанії необхідно пред’являти документ, який свідчить, що людина вакцинована від COVID-19 або вже перехворіла ним і має антитіла до вірусу. При цьому від моменту отримання другої дози вакцини і до моменту в’їзду повинно пройти щонайменше два тижні.

Читайте також
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19 В Україні знову зросла кількість хворих на COVID-19
За минулу добу зараження COVID-19 підтвердили у 11 627 українців. Зокрема, захворіли 518 дітей та 259 медпрацівників.
Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID Коронавірус: Україна пережила пік смертності через захворюваність на COVID
За даними Національної академії наук, Україна пройшла пік смертей від коронавірусу й наразі протягом останнього тижня спостерігається стабільне зменшення динаміки поширення Covid-19.
Loading...
Load next