Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом

Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба разом з колегами з Грузії та Молдови Давідом Залкаліані і Ауреліу Чокоєм 24 червня вперше відвідають інституції ЄС в Брюсселі зі спільним візитом у форматі "Асоційованого тріо". Про це йдеться в повідомленні пресслужби МЗС.

Глави МЗС представлять Європейському Союзу спільне стратегічне бачення подальшого розвитку тристороннього формату асоційованого тріо.

Ключовими темами переговорів стануть європейська інтеграція трьох країн, можливості подальшої лібералізації торговельних відносин, нові перспективні напрями секторальної співпраці з ЄС, зокрема в контексті реалізації Європейського зеленого курсу та цифрового переходу, - йдеться у повідомленні.

Сторони трьох країн також скоординують позиції щодо безпекових загроз у регіоні та обміняються думками, які стосуватимуться підготовки до саміту "Східного партнерства" у грудні 2021 року.

Нагадаємо, що Україна, Грузія та Молдова підписали меморандум про створення Асоційованого Тріо 17 травня 2021 року в Києві. Зробилось це з метою посилення співпраці між трьома державами на шляху до членства у ЄС.

Читайте також
Декілька країн готові визнати український паперовий COVID-сертифікат, - Кулеба Декілька країн готові визнати український паперовий COVID-сертифікат, - Кулеба
Угорщина, Молдова, Грузія та Туреччина першими можуть почати визнавати українські паперові COVID-сертифікати про вакцинацію від коронавірусу.
В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ В ЄС заявили про можливе скасування безвізу з Україною - ЗМІ
Деякі держави Європейського Союзу заявили про зловживання безвізового режиму країнами Західних Балкан, а також з Україною, Грузією і Молдовою.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next