В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"

В Україні вакцину від COVID-19 купуватимуть за кошти з розмитнення "євроблях"
Уряд пропонуватиме Верховній Раді виділити додаткові 1,4 млрд гривень від розмитнення автомобілів на єврономерах на програму боротьби з коронавірусом.

На сьогоднішньому засіданні Кабінету міністрів було прийнято законопроєкт, згідно з яким передбачається виділення додаткових 1,4 мільярда гривень на програму боротьби з COVID та на закупівлю вакцин. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Загалом в України є домовленості на поставки більш ніж 40 млн доз вже цього року. Частина цих поставок вже оплачена, а по іншій частині вносяться аванси, - повідомив прем'єр.

Урядовець також зазначив, що додаткові 1,4 млрд грн на закупівлю вакцини для українців будуть спрямовані в Спеціальний фонд держбюджету “від розмитнення автомобілів на єврономерах”.

Вчора почав діяти відповідний порядок пільгового розмитнення. Ті, хто ним скористаються, будуть чітко розуміти, що ці кошти пішли на боротьбу з пандемією, - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, що нещодавно Шмигаль закликав владу активніше відкривати нові центри вакцинації в Україні. Також прем'єр повідомив, що протягом минулого тижня в Україну доставили понад 183 тисячі доз вакцини Pfizer, з них 117 тисяч — у межах ініціативи COVAX та понад 66 тисяч — згідно з контрактом. 

Зауважимо також, що в Україні працюють близько 50 центрів вакцинації від коронавірусу, зокрема у Львові у минулі вихідні можна було вакцинуватись у трьох таких центрах

Читайте також
Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19 Майже половина з них - Pfizer: Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від COVID-19
До кінця цього року Україна отримає понад 47 млн доз вакцини від різних виробників, аби мати змогу вакцинувати більшість свого дорослого населення.
Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.
"COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов "COVID сертифікат" можуть запустити в Україні вже до 1 липня, - Степанов
Очільник МОЗ, Максим Степанов заявив, що разом із Міністерством цифрової трансформації України планується вже з 1 липня цього року запустити так звані "ковідні сертифікати" – документ, який міститиме в собі дані про вакцинацію, негативні ПЛР-тестування або одужання людини від коронавірусу.
Loading...
Load next