Найближчим часом ЄС визнає китайську вакцину CoronaVac – Ляшко

Найближчим часом ЄС визнає китайську вакцину CoronaVac – Ляшко
Незабаром Євросоюз дозволить в'їзд особам, які вакцинувалися вакциною CoronaVac.

Віктор Ляшко повідомив, що найближчим часом Євросоюз затвердить вакцину CoronaVac китайського виробника Sinovac, якою щеплюють всіх охочих українців. Зокрема, це дозволить громадянам України подорожувати у країни ЄС.

 Про це заявив міністр охорони здоров’я в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

 Найближчим часом ЕМА (медрегулятор ЄС) внесе CoronaVac в свій перелік (схвалених вакцин). Я комунікував з європейським регіональним директором бюро ВООЗ і з колегами в Єврокомісії. Всі кажуть, що найближчим часом питання розглянуть, і зі всіма вакцинами, визнаними ВООЗ, дозволять подорожувати, якщо є COVID-сертифікат, - зазначив міністр.

Раніше, 1 червня Ляшко повідомляв, що Всесвітня організація охорони здоров'я визнала вакцину CoronaVac: "Я казав, що так, йде процес — і найближчим часом визнає. Сьогодні вакцина визнана ВООЗ і дозволяється".

Голова МОЗ наголосив, що всі вакцини, які використовують в Україні, визнані ВООЗ. Він стверджує, що не слід вибирати між вакцинами, бо найкращою є та, яка введена в організм і вже працює.

Нагадаємо, що учора, 18 липня, в Україну прибули 2 мільйони доз вакцини Moderna, яку Україна отримала в межах  рівного доступу до вакцин COVAX від Сполучених Штатів. Наразі цю партію вакцини використовуватимуть мобільні бригади, які щеплюватимуть організовані колективи та професійні групи.

Читайте також
В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко
Всі дорослі від 18 років можуть вакцинуватися у найближчому пункті масового щеплення. Тепер не потрібно записуватись заздалегідь у "Дії".
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини
Міністр додав, що для цього вакцин в Україні є достатньо.
Loading...
Load next