За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини

За прикладом Європи: Україна готова впровадити бустерну дозу вакцини
Міністр додав, що для цього вакцин в Україні є достатньо.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що Україна може запровадити бустерну дозу, наслідуючи європейський приклад, якщо в ЄС ухвалять відповідне рішення. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на заяву Ляшка в кулуарах парламенту.

Також Ляшко зазначив, що зараз у Європі пропонують запроваджувати бустерну дозу через дев'ять місяців після вакцинації.

Якщо приймуть пропозицію вчених (про 9-місячний інтервал, - ред.), схвалять на рівні парламенту, то ми будемо готові повторити це все на території України, - заявив Ляшко, зазначивши, що при розробці COVID-сертифікатів Україна погоджувала всю нормативну. базу відповідно до законодавства ЄС.

Міністр також запевнив, що в Україні є достатньо доз для такого нововведення.

Ми і технічно готові, і плюс наявність вакцин також каже, що ми можемо будь-якої миті запустити бустерну дозу та розширити вікову категорію, - додав він.

Раніше стало відомо, що Єврокомісія пропонує скоротити термін дії COVID-сертифікату про вакцинацію з 12 до 9 місяців, а для його продовження буде потрібна бустерна доза. Такі зміни пропонують запровадити з 10 січня 2022 року.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 18 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 10 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко В Україні з 21 липня отримати щеплення від COVID-19 зможе кожен - Ляшко
Всі дорослі від 18 років можуть вакцинуватися у найближчому пункті масового щеплення. Тепер не потрібно записуватись заздалегідь у "Дії".
Loading...
Load next