Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"

Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"
ЄС офіційно визнав відповідність українських COVID-сертифікатів у "Дії" європейським. Відтепер українці зможуть подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія.

Європейський Союз офіційно визнав, що українські COVID-сертифікати в застосунку "Дія" відповідають європейським нормам й тепер віртуальний "ковідний паспорт" зможе замінити довідки про вакцинацію. Про це повідомили у Міністерстві цифрової трансформації.

Від так у відомстві наголосили, що громадяни України знову зможуть безпечно подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія коронавірусу.

COVID-сертифікат — це документ у Дії, який підтверджуватиме ваш статус про вакцинацію, негативний результат ПЛР-тесту або те, що людина одужала від коронавірусної хвороби. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в Дії, - йдеться у повідомленні.

Зокрема, представники Мінцифри, МОЗ та ЄС планують провести брифінг в п'ятницю. На ньому пообіцяли розповісти про проєкт, технічну частину, як це все буде працювати та коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в "Дії". Зауважимо, що за інформацією, яка була розміщена на сайті Єврокомісії, Україну підключать до європейської системи сумісності сертифікатів 20 серпня.

Наразі відомо також, що станом на сьогодні електронні українські COVID-сертифікати все ще проходять тестування. Для телефонів з iOS це тестування почалося ще у липні, а для користувачів Android через низку технічних проблем лише кілька днів тому.

Читайте також
Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих
На цьому тижні уряд затвердить нові карантинні обмеження, що враховують послаблення для вакцинованих від коронавірусу.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня Уряд анонсував продовження карантину в Україні до 31 серпня
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня. Попри те, що ситуація з COVID-19 в країні покращилась, на думку урядовця українцям треба бути готовими до всього.
Loading...
Load next