Штрафи за зняті маски: дотримання карантину в Україні контролюватимуть 900 мобільних бригад (відео)

Штрафи за зняті маски: дотримання карантину в Україні контролюватимуть 900 мобільних бригад (відео)
З порушниками обмежень, в тому числі й вимоги про масочний режим, вестимуть не тільки роз'яснювальні бесіди, а й стануть складати адмінпротоколи.

Міністр охорони здоров'я попередив про посилення контролю над дотриманням в Україні карантинних вимог. Зокрема, так в Україні для контролю за дотриманням карантину вже створено 900 мобільних бригад, які контролюватимуть дотримання протиепідемічного режиму шляхом рейдів. Про це очільник МОЗ Віктор Ляшко повідомив в інтерв’ю "Радіо Свобода".

Буквально сьогодні (розмова відбувалась 12 жовтня) відбулася нарада, в якій брали участь усі контролюючі органи, зокрема Нацполіція, Держпродспоживслужба. Були долучені головні державні санітарні лікарі як України, так і областей. Створено 900 мобільних бригад, які будуть зараз рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму, - заявив Ляшко.

За словами очільника МОЗ, щоб карантин був результативний, потрібно дотримуватися його правил. Порушників виявлятимуть і притягатимуть до відповідальності. Окрім цього він пояснив, що для людей, які вакциновані, залишається актуальним носіння масок.

У поки невелика кількість вакцинованих людей, щоб ми могли нехтувати протиепідемічними правилами. Тому наздоженімо вакцинацію до 70%, до 80%, далі будемо приймати рішення, чи можемо вже позбутися масок на обличчі, чи ні, - додав міністр.

Віктор Ляшко також зауважив, що процес зняття певних обмежень для вакцинованих громадян буде непростим, а щеплення на 100% не гарантують, що людина не є безсимптомним носієм вірусу і може заразити інших. Вакцинація, за його словами, лише гарантує захист від середньої тяжкості і важкого перебігу захворювання.

Відео: "Радіо Свобода"

Читайте також
"Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності "Оптимізувати, але не зупиняти": Ляшко про вакцинацію на День Незалежності
У МОЗ завили, що не вартозовсім зупиняти вакцинацію на День Незалежності, особливо на тлі збільшення кількості нових випадків COVID-19.
Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України Ляшко заявив, що червону зону незабаром можуть покинути ще чотири області України
У Міністерстві охорони здоров'я України анонсували вихід з "червоної" зони карантину ще чотирьох українських областей. Зокрема йдеться про Запорізьку, Полтавську, Хмельницьку та Чернігівську області.
В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 1 247 нових випадків захворювання на COVID-19
В Україні виявили більш як тисячу нових випадків коронавірусу. Зокрема понад 500 людей потрапили до лікарень.
Loading...
Load next