Умови скасування карантинних обмежень: Денис Шмигаль

Умови скасування карантинних обмежень: Денис Шмигаль
Денис Шмигаль розповів про умови, яких варто дотримуватися українцям, щоб назавжди забути про карантинні обмеження.

Для скасування карантинних обмежень в Україні необхідно, щоб 70% населення було вакцинованим від коронавірусу, повідомляють Факти.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час робочої поїздки на Донеччину.

– Держава витратила мільярди гривень з державного бюджету на те, щоб доставити вакцини в Україну. 70% вакцинованого населення означає, що пандемію буде поборено і ми зможемо знімати обмеження в країні, – пояснив він.

Він додав, що прикладом є місто Моршин, де станом на зараз провакциновано 75% населення. За словами Дениса Шмигаля, так повинно бути по всій країні, щоб не було локдаунів.

Денис Шмигаль зауважив, що на тиждень щонайменше 1,5 млн українців повинні вакцинуватись, щоб до кінця року щепити більшість дорослого населення.

Водночас прем’єр-міністр повідомив, що економіка України тільки набирає обертів, а локдаун дуже негативно впливає на зростання ВВП. Тому, за словами Дениса Шмигаля, введення жорсткого карантину не планується.

Станом на 27 жовтня до червоної зони карантину входять вісім областей України – Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська.

Із 30 жовтня у цей список потраплять ще сім областей, а саме Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
Чи підуть діти в школу у червоній зоні Чи підуть діти в школу у червоній зоні
Коли діти повернуться за парти, адже статистика коронавірусу в Україні стрімко росте. З 1 листопада 15 областей України та Київ будуть у червоній зоні.
Кому заборонено проходити вакцинацію. МОЗ опублікувало перелік протипоказань Кому заборонено проходити вакцинацію. МОЗ опублікувало перелік протипоказань
Міністерство охорони здоров’я затвердило та оприлюднило перелік медичних протипоказань та застережень для вакцинації від COVID-19.
В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявлено 27 377 нових випадків захворювання на COVID-19
За добу 03 листопада в Україні зафіксовано 27 377 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19
Loading...
Load next