Британія схвалила перші у світі таблетки від COVID-19

Британія схвалила перші у світі таблетки від COVID-19
Препарат може вдвічі знизити шанси смерті або госпіталізації для тих, хто найбільше ризикує захворіти COVID-19 з важким перебігом, якщо його застосовувати на ранніх стадіях хвороби.

У четвер, 4 листопада, Велика Британія стала першою країною у світі, що офіційно дозволила використання лікарського препарату для лікування Covid-19 — молнупіравір — від американської фармацевтичної компанії Merck. Про це повідомляє "ПравдаТУТ News" з посиланням на статтю "Reuters".

Reuters інформує, що Британське Агентство з регулювання лікарських засобів та продуктів охорони здоров’я (MHRA) рекомендує вживання препарату молнупіравір людям із легкою та помірною формою COVID-19 та принаймні одним фактором ризику розвитку важких захворювань: 

  • ожиріння;
  • діабет у літньому віці;
  • захворювання серця.

«Не маючи компромісів щодо якості, безпеки та ефективності, громадськість може довіряти тому, що MHRA провела надійну та ретельну оцінку даних (про молнупіравір)», – сказала глава MHRA Джун Рейн.

В статті зазначають, що за дієвістю молнупіравіра почали уважно спостерігали відтоді, як дані минулого місяця показали, що він може вдвічі знизити шанси смерті або госпіталізації для тих, хто найбільше ризикує захворіти COVID-19 з важким перебігом, якщо препарат застосовувати на ранніх стадіях хвороби.

Молнупіравір у Британії буде продаватимуть під назвою "Lagevrio". Його потрібно буде приймати двічі на день протягом п’яти днів.

Компанія Merck заявила, що планує виготовити 10 мільйонів курсів лікування до кінця цього року і принаймні 20 мільйонів доз — у 2022 році.

У повідомленні додають, що компаніх Pfizer (PFE.N) і Roche (ROG.S) також намагаються розробити прості в застосуванні противірусні таблетки від COVID-19. А минулого місяця Pfizer розпочала велике дослідження свого перорального противірусного препарату для профілактики COVID-19 у людей, які піддалися впливу коронавірусу.

Коли препарат може з'явитися в Україні — поки невідомо. 

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні за добу виявили 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусу В Україні за добу виявили 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусу
За добу 25 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 19 120 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
Постковідний стан у дітей: Як проявляється і що робити? (Відео) Постковідний стан у дітей: Як проявляється і що робити? (Відео)
COVID-19 невпинно продовжує вносити свої корективу у наше життя. Відтак медики все частіше фіксують так званий постковідний стан, зокрема і у дітей.
МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації МОЗ затвердило форму довідки про протипоказання до вакцинації
Раніше МОЗ оприлюднило роз'яснення щодо абсолютних постійних та тимчасових протипоказань до вакцинації проти COVID-19.
Loading...
Load next