В Україну доставили майже 3 млн доз вакцини Moderna

В Україну доставили майже 3 млн доз вакцини Moderna
Україна отримує вакцини безплатно.

Сьогодні Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) доставив в Україну 2 930 300 доз вакцини проти COVID-19 Spikevax виробництва компанії Moderna. Про це повідомили у пресслужбі ЮНІСЕФ.

Постачання цієї партії вакцини відбулось у рамках ініціативи COVAX на безплатній основі. Загалом у її рамках, разом із цим постачанням, ЮНІСЕФ доставив в Україну 7 415 810 доз вакцин різних виробників (Pfizer, Moderna, AstraZeneca та Sinovac).

Держава зробила все для того, щоб українці мали можливість вакцинуватися та навіть обирати вакцини. Moderna — це четверта вакцина, яка доступна в Україні для щеплення від COVID-19. Дякую міжнародним партнерам за системну підтримку та спільне прагнення перемогти пандемію, — сказав міністр МОЗ Віктор Ляшко.

До слова, ініціатива COVAХ спрямована на забезпечення справедливого та рівноправного доступу до вакцин від COVID-19 для кожної країни світу. Її роботу координують Глобальний альянс з вакцин та імунізації (GAVI), ВООЗ та Коаліція з питань інновацій для готовності до епідемій (CEPI), а ЮНІСЕФ взаємодіє з виробниками та партнерами щодо закупівель та логістики вакцин від COVID-19. COVAX працює з організаціями громадянського суспільства, виробниками вакцин, урядами США, Великобританії, Європейського Союзу, зі Світовим банком та іншими.

Тетяна Єрко — pravdatutnews.com

Читайте також
Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео) Вакцинація від COVID-19 на Львівщині: правда та міфи про щеплення (відео)
Через збільшення показників захворювання на коронавірус, прогнозують, що певні регіони будуть віднесені до іншого рівня епідбезпеки. Першу дозу вакцини у Львівській області отримало 17.1% населення, а другу - 13%.
Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих Нові карантинні обмеження: Кабмін обіцяє переваги для вакцинованих
На цьому тижні уряд затвердить нові карантинні обмеження, що враховують послаблення для вакцинованих від коронавірусу.
Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії" Євросоюз визнав українські COVID-сертифікати в "Дії"
ЄС офіційно визнав відповідність українських COVID-сертифікатів у "Дії" європейським. Відтепер українці зможуть подорожувати без обмежень, які спричинила пандемія.
Loading...
Load next