У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"

У Німеччині та Великій Британії підтвердили перші випадки штаму "омікрон"
Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) назвала новий штам коронавірусу грецькою літерою "омікрон" і кваліфікувала новий варіант вірусу як той, що викликає занепокоєння.

У Німеччині підтвердили два випадки захворювання новим штамом коронавірусу "омікрон". Перші випадки були виявлені в Мюнхені. Про це повідомляє Suddeutsche Zeitung.

Як зазначив міністр охорони здоров'я Баварії Клаус Холецчек, інфікованими виявилися двоє мандрівників. Вони прибули до Німеччини рейсом з Південної Африки 24 листопада.

Зауважимо, що у Великій Британії також підтвердили два випадки зараження новим штамом коронавірусу "Омікрон". Обидва вони пов'язані між собою та з поїздками до Південної Африки.

Про це міністр охорони здоров'я Великої Британії Саджид Джавід повідомив у своєму твіттері.

Нам стало відомо про два випадки інфікування штамом "Омікрон" у Великій Британії. Ці випадки пов'язані між собою та з поїздками до Південної Африки. Зараз ці дві особи перебувають на самоізоляції зі своїми сім'ями, тривають подальші тестування та відстеження контактів, - зазначив Джавід. 

Нагадаємо, раніше ВООЗ скликала екстрену нараду щодо нового штаму коронавірусу.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Читайте також
За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19 За минулу добу в Україні зафіксовано понад 6 тисяч нових випадків Covid-19
Вакцинація — це єдиний ефективний спосіб захистити себе від коронавірусної хвороби.
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину З 6 грудня в Україні скоротиться термін дії жовтих COVID-сертифікатів: нові правила карантину
У жовтій зоні зараз перебувають Кіровоградська, Тернопільська, Харківська та Чернівецька області, в помаранчевій — Закарпатська та Полтавська області.
Loading...
Load next